Més de mig miler d’avis de residències morts de Covid-19 a Barcelona

Ja són 505 els avis i àvies morts residents en geriàtrics de Barcelona que han mort de Covid-19 des que se’n té un recompte oficial, que la Generalitat vincula als casos confirmats amb un test, que fins ara no es feia a tothom que presentava símptomes.

Segons les dades facilitades aquest dijous a la nit per la conselleria de Salut –que ara gestiona les residències per aturar una epidèmia que s’havia estès de manera descontrolada en aquests centres–, hi ha 451 residents malalts de coronavirus amb confirmació, 295 dels quals estan hospitalitzats. El total de geriàtrics amb casos són 72, segons aquests xifres. Tanmateix, l’Ajuntament insisteix que el percentatge real de centres afectats frega el 70% dels que hi ha a la ciutat, i 72 només en serien un 25% de les 270 residències de la ciutat.  

Comentaris

    October Abril 10, 2020 | 11:52
    Ara tothom denuncia carencies. Tard, tard, deu cops tard, cent cops tard....un cop li han aixecat la cua diuen si es mascle o femella.

Nou comentari

Més notícies

Voluntaris d’Open Arms traslladen gent gran de residències de Barcelona

L'ONG de salvament marítim obre la porta a noves col·laboracions els propers dies

Colau demana a Salut que traslladi cada dia 100 avis de les residències amb coronavirus

L'alcaldessa ofereix més de 600 places als pavellons i hotels convertits en hospitals de campanya | L'Ajuntament fa una llista dels 15 geriàtrics en situació més crítica

Colau: “La situació a les residències ha arribat al límit. No es pot perdre ni un dia més”

L'alcaldessa demana que el Govern actuï per fer els trasllats "avui mateix"

La xifra d’avis de residències morts per Covid-19 augmenta un 77% en un dia

Es tracta de les dades reconegudes per la Generalitat, molt criticada per Ada Colau per falta de transparència sobre l'afectació de l'epidèmia als geriàtrics