Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Mig centenar de grafiters detinguts per pintar trens i metros
  • CA

Mig centenar de grafiters han estat arrestats en un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional contra el vandalisme en trens i metros de Barcelona. Renfe i TMB els acusen de causar danys per valor de 22 milions d’euros. El balanç de detencions a Catalunya és de 48 persones, a les que cal sumar tres més a la resta de l’Estat.

Durant els anys 2017, 2018 i 2019, els operadors de RENFE i TMB han interposat 6.741 denúncies. En el que portem d’any, s’han denunciat 1.255 actes protagonitzats per grafiters ferroviaris. “Els detinguts estan relacionats amb els delictes de danys desordres públics amb afectació de serveis essencials de transport, violació de domicili jurídic, lesions, amenaces i coaccions”, indiquen els dos cossos policials en un comunicat aquest dimecres.

Els Mossos consideren que el vandalisme ferroviari “s’ha convertit els últims anys en una activitat delictiva organitzada” i que “molts d’ells són multireincidents”. També recorden que aquestes incursions, normalment nocturnes, provoquen “una greu incidència en el dia a dia” de la xarxa de transport públic.

Els detinguts estan acusats de colar-se a diferents instal·lacions i pintar diversos combois que es troben estacionats a les vies de les cotxeres. Per accedir “sovint realitzaven danys, forçaven panys i accessos, feien forats a les parets i inutilitzaven sistemes de videovigilància”, afegeix la policia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa