Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Quin temps farà a Barcelona a les portes de Setmana Santa

Aquest divendres a la tarda els alumnes catalans comencen les seves vacances de Setmana Santa durant deu dies. No tornaran a escola fins dimarts vinent, deu dies en què els pares i avis hauran d’omplir com puguin moltes hores d’oci, i saber quin temps farà és clau. De moment, però, comencem per aquest cap de setmana, que donarà entrada a aquests deu dies de festa escolar.

Dissabte, baixen les temperatures

Només una dada perquè veiem com aquest cap de setmana serà molt rúfol. Si aquest matí de divendres a les 10 h hi ha una temperatura a Barcelona de 19 graus, demà a la mateixa hora caurà fins als 14-15, segons el Meteocat. Això és, fins a 5 graus de diferència, però a mesura que avanci el dia les temperatures s’aniran igualant a les de divendres. Ara bé, la matinada de dissabte a diumenge el Meteocat avança una caiguda de les temperatures i unes hores molt més fresques de les que hem tingut aquests darrers dies. I és que baixaran fins als 11 graus de matinada, i de fet, diumenge a les 9 h el termòmetre marcarà 9 graus, tres menys que el dia abans. Això sí, a diferència de dissabte, hi haurà sol al matí. A partir de migdia els termòmetres comencen a remuntar i assoliran un parell de graus més que la tarda de dissabte.

Setmana sense pluja

I pel que fa a la pluja, sense novetats. No hi ha previsió de pluja a la ciutat durant la setmana vinent, fins dissabte. De fet, els termòmetres es mantindran estables amb màximes de 17 graus -temperatura poc confortable per trepitjar la platja, això sí- i mínimes de 9 graus. I el risc de precipitació serà molt baix o baix a partir de Divendres Sant.

En qualsevol cas, avui tanquem un mes de rècord meteorològic. Les dades de l’Observatori Fabra assenyalen que ha estat el segon març més càlid, amb una temperatura mitjana de 14 graus, i el segon més sec des que l’observatori té registres des del 1914. Els contrastos de temperatures han estat evidents. Per exemple, mentre l’1 de març es van viure temperatures de 0,7 graus, el passat divendres 24 es va arribar als 25,7.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa