Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Quin temps farà a Barcelona per acabar l’any?
  • CA

Aquest Nadal ha estat marcat per un nou rècord a la ciutat de Barcelona. En aquest cas, per una temperatura que no se superava des de 2015. El passat 24 de desembre, però, el termòmetre de l’Observatori Fabra, que fa més de cent anys que mesura el temps, va registrar un màxim de 21.7°C. I per Nadal, el mercuri ha continuat pujant fins als 22,1°C, xifres que no eren visibles des del 16 de desembre de 2015, quan va haver-hi 20,6°C de temperatura. Anem pel camí de registrar el desembre més càlid de la història a la ciutat de Barcelona, amb la qual cosa no és d’estranyar que els termòmetres marquin temperatures més aviat suaus durant el que queda d’any.

Temperatures lleument inferiors a les de Nadal

Durant els propers dies, però, les màximes no seran tan elevades com les d’aquest cap de setmana llarg. Recollint les dades del Meteocat, la màxima de demà arribarà al migdia, quan es podrien fregar els 16 graus. Una xifra que no està prevista pel dimecres, quan assolirem màximes de 15 graus. Tanmateix, tal com passa a la resta de Catalunya, sembla que a mitjans de setmana el termòmetre podria marcar un canvi i començar a registrar una tendència a la baixa de cara a Cap d’Any. En aquest sentit, el Meteocat marca mínimes d’11 graus de cara al pròxim 31 de desembre.

Les altres previsions fetes fins al moment confirmen les temperatures que pronostica el Meteocat. És el cas de la web especialitzada, meteoblue, que estima temperatures d’entre 10 i 17 graus a la ciutat de Barcelona en els propers dos dies. És cert, però, que marca una lleu diferència de cara a l’última nit de l’any. En aquest sentit, la temperatura podria fregar els rècords assolits aquest Nadal, amb 21°C de màximes. Les mínimes també serien majors segons aquesta darrera previsió, situant-se en el 13°C.

Albirament de Mallorca / Observatori Fabra
Aquest Nadal s’ha pogut veure Mallorca des de l’Observatori Fabra / Alfons Puertas

Cap rastre de pluja per cap d’any

Aquells que vulguin celebrar cap d’any fora no han de patir per les pluges. Cap previsió pronostica un risc alt de pluja, ans al contrari, no s’espera ni rastre de pluja. En principi, no està previst viure grans temporals com els ha s’han vist al nord-oest de la península o a Nord-amèrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa