Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou rècord de temperatura màxima en un desembre en més de cent anys
  • CA

Enguany l’hivern ha arribat molt tard i de fet el fred va arribar de cop però sembla que es va retirant. L’Observatori Fabra ha informat que ahir dissabte dia 24 de desembre es va batre un nou rècord de temperatura màxima absoluta per un mes de desembre d’ençà 1914. Concretament, es va registrar un màxim de 21.7°C mentre que l’anterior rècord era de 20.6°C i corresponia al 16 de desembre de 2015.

No és un pas un fenomen nou sinó una tendència que va a l’alça, atès que ja ha estat el novembre més càlid de la sèrie històrica 1914-2022 registrada per l’observatori. A més, el proppassat gener la ciutat va registrar la temperatura més càlida mai documentada des de 1914 durant el primer mes de l’any a la capital catalana. Va ocórrer l’1 de gener, quan el termòmetre va enfilar-se a 22,1 graus a les 14.40 hores. L’anormalitat no va ser un miratge d’un sol dia, atès que la mitjana mensual va fluctuar 1,4 graus per sobre de l’habitual a la ciutat al llarg de tot el gener.

El rècord inèdit en més d’un segle era equiparable a una màxima “més pròpia de l’estiu” que de les primeres setmanes de l’hivern, va advertir aleshores l’Observatori Fabra, que registra dia a dia l’evolució meteorològica a Barcelona d’ençà 108 anys. La primera jornada de 2022 no va ser gens freda; durant la matinada de Cap d’Any van arribar a anotar-se uns “increïbles” 18 graus, definia el resum mensual de la secció meteorològica de l’observatori.

Núvols baixos davant del Port

D’altra banda, aquest matí l’Observatori Fabra de Barcelona ha detectat uns núvols baixos de característica ‘fluctus’ davant del port de la capital catalana. Els núvols ‘fluctus’ tenen forma semblant a ones trencades o rínxols.

A més, l’albada d’avui ha permès un altre bon albirament de Mallorca malgrat els núvols baixos sobre el mar, fins al punt que feia la sensació que Mallorca surava sobre els núvols.

Albirament de Mallorca / Observatori Fabra
Albirament de Mallorca / Observatori Fabra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa