Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Una Setmana Santa típica d’abril… què vol dir?

Catalunya afronta el pitjor període de sequera en dècades. Però aquests dies de Setmana Santa no espereu ni una gota d’aigua a Barcelona. Tothom qui marxi aquests dies fora segur que ho agrairà, però recordem que els experts confien molt que aquest abril el país es pugui recuperar part del “fiasco” de pluja del mes de març, en què a Barcelona, per exemple, aquest mes que deixem enrere passarà a la història com el segon menys plujós des que l’Observatori Fabra va comença a recollir dades el 1914. I encara més: des de l’abril de 2022 fins al març de 2023 s’han recollit tan sols 254,4 mm de precipitació.

Ambient suau i cada vegada més càlid

Però si ens fixem en les temperatures, sí que seran “típiques” de principis d’abril, amb un ambient suau cada vegada més càlid, alguns núvols baixos però sobretot sol. I també són dies de contrast tèrmic, és a dir, hi ha una diferència notable entre les màximes i les mínimes. Divendres les màximes arriben als 20 graus amb molt de sol a migdia, i baixaren als 12 graus. El risc de precipitació és molt baix, i segueix així durant tota la setmana. Dissabte es replica la previsió del Meteocat, que, en canvi, dona alguns ruixats en algunes parts del país que no es veuran a Barcelona. Si ens fixem en diumenge, la temperatura màxima i la mínima baixen un grau, una diferència que serà gairebé imperceptible, perquè el sol seguirà regnant i ni rastre de cap risc de pluja.

Vianant amb paraigües al barri Gòtic de Barcelona / Jordi Play
Vianant amb paraigües al barri Gòtic de Barcelona / Jordi Play

I el dia de la mona? Doncs també serà un abril típic des del punt de vista meteorològic. Doncs notarem una pujada de dos graus de màxima, que s’enfilarà fins als 21 graus, si bé apareixeran alguns núvols que faran que el dia no sigui tan assolellat com diumenge. Per a la resta de dies de la setmana, la màxima de 21 graus es manté i la mínima s’enfila fins als 13, guanyant un parell de graus des de l’inici de la Setmana Santa.

El temps a Catalunya

Ara bé, si no us quedeu a Barcelona, quin temps tindreu? D’entrada, només s’esperen alguns ruixats minsos al nord del Berguedà, el Lluçanès i, potser, algun punt d’Osona. I també ruixats petits al Prepirineu i nord de la Catalunya Central. Pel que fa a les temperatures, tingueu en compte que durant les hores centrals del dia es podrà arribar als 25 graus en diversos punts del país, però a primera hora del matí fins i tot hi pot haver petites glaçades en els punts més freds del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa