Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
LA MÉTEO | Finalment necessitarem paraigua aquest dilluns a Barcelona?
  • CA

Hem tingut el primer cap de setmana de fred real a Barcelona i a tot el país. Les temperatures han baixat en picat i tancarem diumenge amb màximes de 14 graus. Això sí, sense pluja. La sequera és tal que l’ACA avisava a finals d’octubre que s’aplicaran restriccions a finals de novembre o inicis de desembre a la ciutat si no plou. I és que els embassaments de tot Catalunya estan només al 34% de la seva capacitat, una xifra molt baixa que ha posat en alerta els experts. Des de l’any 2008 que Barcelona no viu restriccions d’accés a l’aigua. Però podria passar si no plou de forma imminent.

Quatre gotes per arrencar la setmana

I què diu el Meteocat al respecte? Poca esperança, perquè estima que hi haurà precipitació molt lleu a partir de les 18h d’aquest dilluns i fins a la matinada de dimarts, però quantitats irrellevants per al problema de sequera que afrontem. Així que si sortiu a la tarda podeu portar un paraigua… o gaudir de les quatre gotes que puguin caure.

L’endemà i la resta de la setmana el risc de precipitació és baix o molt baix segons la previsió del Meteocat, així que no compteu gaire a dur el paraigua. Els dies passaran i Barcelona anirà a contrarellotge per evitar les restriccions que contempla l’ACA.

Pel que a fa a les temperatures, dilluns arrenquem amb fred, amb temperatures de 13 graus a les 9 del matí, i no serà fins a l’hora de dinar que s’arribarà a la màxima de 19 graus. Això sí, tindrem un dia ben ennuvolat. Per dimarts, tindrem sol a les hores centrals del dia, però en canvi la temperatura màxima no passarà dels 14 graus. Això ja és molt fred si ho comparem amb la màxim de 25 graus que vam tenir la setmana passada al centre de la ciutat.

Pel que fa a les temperatures mínimes, les tindrem durant tota la setmana entre els 10 i els 11 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa