Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Final de setmana inestable, amb pluja i descens de la temperatura

Barcelona tancarà la setmana amb un temps força inestable pel que fa a les tempestes i un descens general de la temperatura. Durant la tarda de dijous i matí de divendres, les pluges rodejaran la capital, però serà difícil que hi arribin. En canvi, segons els principals portals meteorològics la probabilitat augmenta amb el pas dels dies i podríem viure un cap de setmana passat per aigua. La tònica serà similar pel que fa a les temperatures. L’entrada de núvols a Barcelona refredarà l’ambient i farà baixar el termòmetre.

Dijous

Dijous encara tranquil pel que fa als xàfecs. Malgrat les nuvolades presents des de bon matí a Barcelona, no s’espera que pugui caure aigua en tot el dia. El que sí que comença a caure són les temperatures, que freguen una mitjana de 15 graus durant el matí i no superaran els 17 al llarg del dia, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquestes són les temperatures mitjanes previstes per a Barcelona; en estones de sol i en punts concrets de la ciutat, es poden viure episodis més elevats, fins al 20 o 22 graus.

Divendres

El sol desapareixerà per complet el divendres i les temperatures seguiran la tònica d’aquest dijous. Segons el Meteocat i el Meteosat, el cel es taparà sobretot cap al vespre, encara que amb minses probabilitats de pluja. El primer portal no pronostica cap estona de xàfecs. El segon visualitza un divendres similar, amb alguna gota aïllada cap a les 21 hores.

Els núvols baixos que a primera hora del matí estaven presents molt a prop de la línia de la costa i l'efecte mirall / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
Els núvols baixos que a primera hora del matí estaven presents molt a prop de la línia de la costa i l’efecte mirall / Alfons Puertas (Observatori Fabra)

Cap de setmana

Els xàfecs entraran de ple el cap de setmana. Tots els portals pronostiquen l’arribada de la pluja al migdia. El Meteocat fixa les estones de més pluja per dissabte a les 12 hores, amb 2,1 mm d’aigua acumulada. El Meteosat endarrereix una hora la tempesta més forta i preveu que pugui deixar 2,5 mm en aquella estona. No serà les úniques estones de pluja del dissabte, per a quan es preveu un total de 15 mm d’aigua acumulada a Barcelona. El cel anirà recuperant l’estabilitat progressivament diumenge, tot i que encara es podrà veure algun xàfec. La setmana vinent, en canvi, podria començar amb noves tempestes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa