Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
MÉTEO | Canvi radical de temps: Podria nevar a Barcelona?

Després de dies amb certa estabilitat climàtica, la setmana vinent podria començar amb una davallada sobtada de les temperatures. Així, s’acaba amb una setmana estable que ha deixat temperatures suaus i alguna pluja, sobretot la tarda i vespre de dijous. En canvi, de cara a la setmana que ve, cal preparar-se pel fred. Segons apunta el Meteocat, Barcelona es prepara per rebre el Vòrtex Polar, uns vents forts i rotació ciclònica situada a l’estratosfera polar entre 15 i 50 km d’altitud. Segons apunta el servei meteorològic a Twitter, aquest vent es forma a la tardor pel ràpid refredament que causa la nit polar.

La gran pregunta, però, serà suficient per veure neu a Barcelona? Segons els meteoròlegs, la barreja del vòrtex polar amb el clima humit del Mediterrani podria ser la barreja perfecta. Segons el Meteocat, la cota de neu se situarà als 1.000 metres durant el cap de setmana, un fet que impossibilita la probabilitat de nevada a la capital del país. Ara bé, aquesta cota anirà baixant i de cara a dilluns podria situar-se en 200 metres. Així, tot i que encara és aviat per predir el temps amb exactitud, la setmana podria començar amb alguna nevada en zones com el Tibidabo o Collserola. Això sí, sembla que les probabilitats encara són més altes de cara a dimarts o dimecres, encara que, si s’acaba produint, tot apunta que no serà d’una gran magnitud.

L’últim episodi, el passat gener

A finals de gener d’aquest 2023, la neu ja fer acte de presència en diversos punts de la part alta de la ciutat i també en els barris de muntanya, deixant diverses imatges de jardins i espais icònics de la capital catalana amb un fi vel de neu que amb prou feines, això sí, va acabar quallant. La neu no va arribar a la majoria de la ciutat, docns, però sí que va deixar imatges del tot inusuals al Tibidabo, Collserola i l’Observatori Fabra.

El parc d'atraccions del Tibidabo amb alguns flocs de neu aquest dimarts al matí / ACN (Àlex Sancliment)
El parc d’atraccions del Tibidabo amb alguns flocs de neu el passat gener / ACN (Àlex Sancliment)

La gran nevada de 1962

Les últimes nevades no tenen res a veure amb la del Nadal de 1962Tot va començar la Nit de Nadal, quan la neu va començar a vestir de blanc la ciutat. El que va fer insòlita aquella nevada és que els flocs de neu no van deixar de caure fins passades al voltant de 24 hores. Van ser 24 hores de neu constant que van provocar més de 60 centímetres que cobrien els carrers de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa