Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més persones ateses que mai als serveis socials de Barcelona el 2021
  • CA

Mai tants veïns de Barcelona havien requerit de l’auxili dels serveis socials com a 2021. L’informe anual sobre l’estat de la ciutat -que es sotmet a debat al ple de l’Ajuntament aquest divendres- assenyala que més de 97.500 persones van ser ateses pels serveis municipals al llarg de l’any passat, “la xifra més alta de tota la sèrie històrica”, fa notar el dictamen.

“La crisi econòmica i social generada per la pandèmia ha empitjorat la situació de les persones més vulnerables”, afegeix l’informe. Recalca en concret l’empitjorament de les condicions de vida de les dones, que han concentrat dues terceres parts de l’activitat prestada pels serveis socials. “Han estat un dels col·lectius més perjudicats durant aquests dos darrers anys”, assenyala l’estudi.

Alhora, l’Ajuntament assenyala que, tot i que 2021 va tornar a quedar marcat per la pandèmia, els indicadors mostren “la recuperació de l’activitat econòmica i especialment del mercat de treball“. Segons el mateix informe, el PIB ha aconseguit taxes de creixement positives a partir del segon trimestre de l’any, la percepció dels empresaris sobre la marxa dels negocis ha anat millorant al llarg del 2021 i “la situació en el tercer trimestre de l’any era la millor des de l’esclat de l’emergència sanitària”, afirma el document.

Respecte al col·lectiu de persones sense llar, el document recull que el 2021 es van comptabilitzar 895 persones dormint a la via pública i 3.046 allotjades en equipaments municipals o de les diverses entitats de la ciutat. Des del 2008 i fins a l’actualitat el nombre de persones que dormen al carrer detectades als recomptes ha passat de 658 a 895 persones -el 2020 el recompte no es va realitzar per la pandèmia-, però les xifres reflecteixen una “estabilització” del fenomen durant els darrers tres anys, tot i que en paral·lel el nombre de places en recursos residencials per a persones sense llar s’ha incrementat.

Menys habitants

La pandèmia de la Covid ha tingut també efectes demogràfics. La població de la ciutat a l’inici del 2021 era de 1.660.314 persones, un 0,4% menys en comparació amb la dada de l’any anterior, trencant un quinquenni de creixement moderat, tot i ser la segona xifra més alta des del 1990.

L’informe també analitza la recuperació desigual que hi ha hagut a diversos mitjans de transport, amb la recuperació de bona part de la demanda perduda en el transport públic col·lectiu i del trànsit rodat. Si bé el trànsit a les rondes ja supera el nivell de final del 2019 (+4,1%), dins de la ciutat encara es manté per sota del d’abans de la pandèmia (-13,5%).

Més notícies
Passejants a la Rambla, durant l'estiu passat / Jordi Play
Barcelona recupera menys de la meitat del turisme d’abans de la pandèmia
Notícia: Barcelona recupera menys de la meitat del turisme d’abans de la pandèmia
Comparteix
Tot i el mal inici d'any, el nombre de visitants va remuntar a finals de 2021 i va fregar el 70% en comparació amb 2019
La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, en roda de premsa / ACN
Artadi disputa en solitari les primàries de JxCat per 2023
Notícia: Artadi disputa en solitari les primàries de JxCat per 2023
Comparteix
L'actual presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya liderarà la candidatura a les eleccions de maig de 2023

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EldeGràcia a gener 28, 2022 | 07:58
    EldeGràcia gener 28, 2022 | 07:58
    És el que passa quan importes misèria per aconseguir mà d'obra barata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa