Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors del metro mantenen la vaga durant el Mobile World Congress

Els treballadors del metro de Barcelona mantenen el pols i decideixen seguir amb la previsió de la vaga durant la setmana vinent, que coincideix amb el Mobile World Congress (MWC). Els sindicats han decidit aguantar les aturades intermitents del servei de transport públic previstes després de no haver arribat a un acord amb la taula de mediació en què hi participa la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aquesta tarda. L’empresa pública, per la seva banda, ha criticat la decisió sindical i ha comunicat que “ha donat resposta a totes les demandes plantejades pels treballadors” i que “no veu raons objectives” per justificar la vaga.

Això s’uneix a les queixes de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal (quota d’EUiA a la formació d’Ada Colau), que està indignada amb els serveis mínims fixats per la Generalitat per a la vaga de metro anunciada pel (MWC): els troba insuficients i creu que el servei del metro durant els dies del congrés serà “molt deficient” per culpa d’aquesta vaga. Tanmateix, el 

El departament de Treball ha anunciat avui que els serveis mínims per als dies 25, 26, 27 i 28 de febrer seran del 50% entre les 6.30 hores i les 9.30 hores i de les 16 hores a les 20 hores, les hores punta. En les hores vall, és a dir la resta de les franges afectades per l’aturada, hauran de circular com a mínim el 30% dels combois. La vaga, que és parcial, està convocada per a dues hores per torn: al matí, de les 7 hores a les 9 hores; a la tarda, de les 16 hores a les 18 hores; i a la nit, de les 22.50 hores a les 0.50 hores.

Per a Vidal, aquests serveis mínims “no garantiran un servei adequat, tenint en compte que l’ús del transport públic ha augmentat molt els darrers anys”, entre un 4% i un 5% anual. Per això, “sorprèn” que Treball fixi “els mateixos serveis mínims que fa uns anys per al MWC”. 

Segons la regidora, “els serveis mínims haurien de garantir un equilibri entre el dret a vaga i el dret a utilitzar el transport públic”, cosa que no aconsegueix l’odre del Govern, segons el seu punt de vista. “Creiem que la mobilitat en transport públic serà molt deficient durant els dies del Mobile“, ha dit aquesta tarda.

Hores abans, al matí, ja havia assegurat que existeixen totes les “condicions” necessàries per desconvocar la vaga. La plantilla protesta per la gestió de la crisi de l’amiant per part de l’empresa, a qui exigeixen una llista amb tots els afectats per la fibra tòxica. Fa uns dies TMB va donar una llista però que incloïa poc més de 1.000 treballadors. El comitè d’empresa xifra els treballadors afectats en més de 3.000. 

[r:1]

Aquest matí, Vidal ha explicat que seguien les tasques de mediació amb els treballadors, un procés que sindicats com CCOO critiquen perquè el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, no hi està present. Tanmateix, fonts de CGT confirmaven al TOT Barcelona que la situació no havia canviat i que la taula de negociació seguia oberta. “No hi ha marge”, avisaven. 

Més notícies

Els treballadors del metro convoquen una vaga de 2 hores per torn durant el MWC

Notícia: Els treballadors del metro convoquen una vaga de 2 hores per torn durant el MWC
Comparteix
La plantilla ho ha decidit en dues assemblees | TMB ha replicat aquest mateix vespre que no veu "motius laborals" a la decisió
Notícia: Els treballadors del metro convoquen una vaga de 2 hores per torn durant el MWC - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa