Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Mercè arrenca amb protestes de treballadors públics contra l’Ajuntament
  • CA

La Festa Major de la Mercè no ha arrancat de la millor manera. No només per la pluja que es preveu en les pròximes hores, també perquè, segons ha informat betevé, treballadors públics han protestat a les portes de l’Ajuntament, a plaça Sant Jaume, per demanar millors condicions laborals. Per part seva, diversos treballadors de neteja del consistori han intentat impedir el seguici popular. D’altra banda, un col·lectiu de la dependència ha reclamat que la llei de la dependència sigui una realitat.

La protesta dels treballadors a Sant Jaume ha arrancat poc abans del començament del pregó al Saló de Cent, des d’on s’han sentit els crits de protesta, tal com ha afirmat betevé. Aquest any és a càrrec de Carla Simón, la cineasta i directora de la pel·lícula Alcarràs, premiada amb l’Os d’Or a la Berlinale.

La vaga de neteja

En aquest context de protestes és clau el paper dels treballadors de neteja. Fins fa pocs dies, tenien previst fer una vaga de neteja de cinc dies que, tal com havien notificat al Departament de Treball, es faria entre el 21 i el 23 de setembre. Això significava que la seva mobilització hauria coincidit de ple amb la festa popular. La idea del col·lectiu de la neteja era que es veiés afectada la neteja viària, la retirada d’escombraries i el manteniment del clavegueram, a més de deixar sense un servei essencial a la ciutat durant unes festes que reuneixen milers de persones.

A banda de les protestes, la Mercè d’enguany també està marcada per canvis en el programa. Davant de l’amenaça de fortes pluges, s’han canviat les ubicacions d’alguns concerts. Tal com ha informat Barcelona Cultura, de l’Ajuntament, els concerts de la Nau Bostik es faran a la Fabra i Coats, on actuaran La Maga i els d’Eli Almic i Koers. A més, els concerts i activitats preparats per a dissabte i diumenge tampoc es faran a la Nau Bostik i passaran a fer-se a la mateixa fàbrica o l’Ateneu Harmonia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa