Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercat provisional i reutilitzable a Horta a partir de l’estiu de 2022
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), ha adjudicat la realització del futur mercat provisional del barri d’Horta a l’equip d’arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich amb el projecte Del Mercat al Parc. La principal innovació de la seva proposta és que l’estructura que acollirà el mercat provisional romandrà de manera permanent en aquesta ubicació per tal d’esdevenir un element més de la futura zona verda a la confluència dels carrers Porto i Lisboa.

L’execució del projecte suposarà una inversió de 2,22 milions d’euros i la previsió és que les obres finalitzin l’estiu de 2022. La proposta contempla que el mercat provisional compti amb una sala de venda de 1.030 metres quadrats per acollir 32 establiments alimentaris i 5 de no alimentaris. D’altra banda, hi haurà una zona logística per incloure les cambres frigorífiques comunitàries, el magatzem, les oficines, els lavabos, la cambra de residus, la zona de càrrega i descàrrega i l’espai per a instal·lacions. El projecte també planteja que l’equipament sigui sostenible gràcies a la reutilització dels materials i l’aprofitament dels recursos naturals.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que es tracta d’un mercat “llargament reivindicat” pels veïns, comerciants i paradistes d’Horta. Ha subratllat que les obres començaran els pròxims mesos.

“Es tracta del primer mercat provisional que no serà provisional”, ha assenyalat Collboni. “Es reciclarà i reutilitzarà l’estructura bàsica com un espai nou que aportarà dinamització a una zona del barri que la necessita”, ha enfatitzat. En aquest sentit, Collboni ha insistit que s’està invertint per realitzar millores en mercats com el de Sant Andreu, Horta, Montserrat, Besòs, Galvany, Abaceria o Sagrada Família.

Més notícies
Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu / Mossos
Torna el ‘tocomotxo’: estafen 20.000 euros a una dona a Barcelona
Notícia: Torna el ‘tocomotxo’: estafen 20.000 euros a una dona a Barcelona
Comparteix
Dues dones es conxorxen per fer-li creure a una altra que tenen uns bitllets de loteria premiats
Gent en situació d'emergència social, en una imatge d'arxiu, al Raval / Jordi Play
Els barris més pobres tornen a quedar enrere en la lenta sortida de la crisi
Notícia: Els barris més pobres tornen a quedar enrere en la lenta sortida de la crisi
Comparteix
L'increment de l'atur causat per la pandèmia castiga molt més la perifèria de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa