Aquest dimarts ha començat a operar la nova seu del Banc dels Aliments a les instal·lacions de Mercabarna. Situada al costat del Punt Verd per facilitar la feina als majoristes que vulguin donar els seus excedents, té 900 metres quadrats, en comptes dels 475 de l’anterior, i unes instal·lacions totalment noves per fer més eficient la recepció, el triatge i la càrrega dels productes. Així, la nova seu compta amb una càmera frigorífica amb molta més capacitat i més espai de càrrega i descàrrega.

Amb l’estrena de les noves instal·lacions, també s’amplia l’horari de funcionament que ara serà de les set del matí a les cinc de la tarda, quan fins ara era de les 8 del matí a la una del migdia. L’any 2020 a Mercabarna es van recuperar un milió i mig de tones d’aliments, un 19% més que un any enrere. Amb les noves instal·lacions del Banc dels Aliments es preveu superar amb escreix aquest xifra.

Més a prop

Hi ajudarà la nova ubicació. Fins ara el Banc dels Aliments i el Punt Verd estaven situats en punts oposats del mercat majorista, a gairebé un quilòmetre de distància. A l’estar junts, els majoristes, en un mateix viatge, podran portar al Banc dels Aliments les fruites i hortalisses aptes per al consum i llençar al Punt Verd les restes de matèria orgànica que es reciclaran per convertir-les en compostatge o biogàs.

El trasllat del magatzem del Banc dels Aliments s’emmarca dins del Pla de Economia Biocircular de Mercabarna, que té com a un dels seus principals objectius continuar lluitant contra el malbaratament alimentari.

Nou comentari

Més notícies
El magatzem que el Banc dels Aliments té a Mercabarna per distribuir les donacions del majoristes / Cedida

Crit d’auxili del Banc d’Aliments: cal “més ajuda que mai”

La demanda ha augmentat un 30% arran de la pandèmia, segons el director de l'entitat
El conseller d’Educació, Josep Bargalló; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín i el director general de Mercabarna, Jordi Valls a l’Aula del Fresc on es realitzaran les classes de pràctiques

Mercabarna acollirà l’Institut dels Aliments de Barcelona

Permetrà establir sinergies amb les 600 empreses que formen part del polígon alimentari