Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crit d’auxili del Banc d’Aliments: cal “més ajuda que mai”

El Banc dels Aliments de Barcelona ha recordat aquest dimarts que la pandèmia del coronavirus ha suposat el repte més important des de la seva posada en marxa, fa gairebé 35 anys. Arran d’aquesta crisi, alerta que necessita “més ajuda que mai”. L’entitat ha presentat aquest dimarts la seva memòria d’activitat anual corresponent a l’any 2020, durant el qual va distribuir més de 19,8 milions de quilos de menjar entre organitzacions de la capital catalana, un 20,2% més que l’any anterior, segons un comunicat.

“El Banc dels Aliments es troba actualment amb un increment de la demanda d’un 30% respecte a abans de la pandèmia: al mes de maig de 2021 s’estan atenent 147.000 persones”, ha explicat el director de l’organització, Lluís Fatjó-Vilas. L’emergència social derivada del coronavirus ha suposat, segons el Banc dels Aliments, que la mitjana anual de persones ateses mensualment per l’entitat augmentés fins als 137.403 usuaris, amb un màxim històric de 162.458 al juny de 2020.

Així mateix, l’ONG ha indicat que l’any passat va destinar més de 3,7 milions d’euros a la compra directa d’aliments, és a dir, 6 vegades més que l’any passat. I ja s’han destinat 4,7 milions a la provisió per la compra d’aliments aquest any 2021.

Solidaritat

Amb tot, l’entitat ha explicat que “l’emergència sanitària i social han demostrat una vegada més el fort compromís de la ciutadania” i ha informat que les donacions han arribat a la xifra rècord de 9,6 milions euros.

Paral·lelament, ha indicat l’organització, la Generalitat va signar el 2020 un acord de col·laboració per assignar prop de 3,3 milions d’euros als quatre bancs de Catalunya, amb l’objectiu de “contribuir a garantir la distribució d’aliments”. L’entitat ha afegit que les empreses “també han estat molt solidàries”, ja que han col·laborat amb donacions econòmiques, de productes alimentaris, de productes sanitaris i equips de protecció o de recursos i serveis com a vehicles i fons per a millores.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: S'ha acabat ser solidari amb els que s'han rendit a maig 25, 2021 | 17:48
    S'ha acabat ser solidari amb els que s'han rendit maig 25, 2021 | 17:48
    Amb sap greu, però la meva solidaritat, s'ha acabat, ja no dono res a ningu que no lluiti per si mateix, m'he cansat de lluitar per el altres, i veure que els afectats es queden al sofa, quant sortin al carrer cada dia, despres n'ho pensare.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa