Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Maristes accedeixen a estudiar indemnitzacions a víctimes d’abusos sexuals
  • CA

L’Institut dels Germans Maristes i l‘associació Mans Petites, que impulsa Manuel Barbero, pare d’una víctima d’abusos sexuals en aquesta institució educativa per part de l’exprofessor Joaquín Benítez, han signat un acord per constituir la comissió d’acolliment a les víctimes d’abusos sexuals de casos prescrits. El grup avaluarà possibles indemnitzacions, segons un comunicat que ha fet públic Maristes Catalunya aquest dimarts.

La comissió de reparació de les seqüeles que van provocar els abusos que es van cometre avaluarà 31 víctimes de Mans Petites i, segons El Periódico, l’escàndol vinculat als centres de Catalunya acumula en total 51 denúncies contra 18 docents, 12 dels quals germans religiosos, tot i que la majoria han prescrit.

Segons el comunicat de Maristes Catalunya, l’objectiu de la comissió, que es va crear aquest dilluns davant de notari, és avaluar es seqüeles que presenten les víctimes, estudiar el perjudici psicològic del passat i les seqüeles posteriors o actuals derivades dels fets, i, si s’escau, determinar indemnitzacions per compensar-ho.

[r:1]

La institució assegura que la seva voluntat “ha estat sempre, des del primer moment, acollir les víctimes, escoltar-les i no desentendre-se’n”. Recorden també que el 2016 es va posar en funcionament una comissió d’atenció a les víctimes de casos prescrits. Afegeixen que la comissió que s’ha creat és una via perquè les persones que se’ls han adreçat a través d’un col·lectiu determinat puguin “expressar-se i sentir-se acollits”.

Maristes recalca que l’acord entre les dues parts preveu la confidencialitat de les tasques de la comissió, i demana “treballar amb tranquil·litat i lluny de la pressió mediàtica”. Finalment, es comprometen a fer-ne públics els resultats.

Més notícies
Condemna de 21 anys de presó per a Joaquín Benítez pel cas Maristes
Notícia: Condemna de 21 anys de presó per a Joaquín Benítez pel cas Maristes
Comparteix
L'Audiència de Barcelona li imposa també una multa de 120.000 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa