Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Marina del Prat Vermell: el naixement d’un nou barri

L’Ajuntament de Barcelona treballa per transformar la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc, i convertir-la en un nou barri “ple de vida, verd i més ben connectat”. Per fer-ho, el pas més important és connectar-la bé amb la resta de ciutat, i per això pretenen crear un passeig per a busos i bicicletes que uneixi la Marina del Prat Vermell amb la Zona Franca resseguint la silueta del port de Barcelona. Les obres per crear aquest nou passeig, però, no començaran a fer-se fins a finals del 2024.

El segon pas necessari per reviure un barri és generar-hi espais on viure i llocs on treballar. Per aquest motiu, l’Ajuntament preveu acollir uns 28.000 habitants, i crear entre 8.000 i 11.000 nous llocs de feina. Per poder realitzar tot aquest procés de transformació, des del Consistori calculen que es transformaran un total de 75 hectàrees, que equival, més a menys, a un total de 40 illes de l’Eixample.

Tenint en compte que l’objectiu de l’Ajuntament és convertir el barri de la Marina de Prat Vermell en un barri “verd”, un tercer pas és generar nous espais que compleixin amb aquests requisits. És per això que el projecte de transformació destina una cinquena part de l’àmbit a generar espais d’aquestes característiques. D’aquest projecte en destaquen la remodelació del Parc de les Tretze Roses, el que preveuen que es converteixi en el “pulmó de la Marina”.

Previsió virtual del Parc de les Tretze Roses

Remodelació de la Zona Franca

“L’objectiu és que la Zona Franca deixi de ser una barrera en forma d’autopista urbana”. Així ho afirma l’Ajuntament que pretén que es converteixi en “un gran eix que cusi els barris de la Marina del Prat Vermell, la Marina de Port i la Font de la Guatlla i els relligui amb Montjuïc i l’Hospitalet”. Es construiran tres quilòmetres de corredor urbà per trencar aquesta “barrera”, i aquests aprofitaran alguns dels trams de carrils reservats per bicicletes que ja existeixen a la zona. Els trams que no en tinguin actualment passaran a tenir-ne un, unint així tot el nou passeig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa