Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maria Eugènia Gay, nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha estat nomenada nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana. Gay rellevarà el fins ara president del Consell i degà de Tarragona Manel Albiac. El nomenament va tenir lloc durant un ple telemàtic celebrat aquest dilluns, en què també es va nomenar la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, com a nova vicepresidenta del Consell, rellevant en el càrrec al degà de Lleida, Jordi Albareda. La degana ha estat al centre de la polèmica les últimes setmanes per convidar el fiscal del Suprem, Javier Zaragoza, que va portar el judici de l’1-O.

La nova presidenta vol potenciar l’ús del català a la justícia, implantar l’expedient electrònic en totes les actuacions del torn d’ofici, potenciar la formació, la defensa de la professió i implementar plans per a la igualtat i la conciliació. “Malgrat els grans avenços socials i econòmics obtinguts per les dones en les últimes dècades, encara avui existeix un sostre de vidre que impedeix a moltes d’elles avançar en les seves professions, i des de l’advocacia volem ser pioners a l’hora de trencar aquest sostre”, ha manifestat la nova presidenta del Consell.

Noves eines

Gay ha considerat que el mandat estarà marcat per l’evolució de la pandèmia i per això ha instat a treballar en totes les eines que permetin “reduir l’impacte de l’emergència sanitària en el funcionament ordinari de la justícia”. En aquest sentit, ha destacat la digitalització dels processos o el reforç de la mediació i l’arbitratge per a minimitzar els efectes i donar resposta a l’increment de les demandes que hi haurà els propers mesos.

La presidenta de l’Advocacia Catalana ha considerat que en aquesta nova etapa “s’imposarà més que mai la responsabilitat de sumar esforços amb tots els agents judicials i les administracions per, amb criteris d’eficiència, aconseguir que malgrat aquesta nova realitat, res alteri la relació entre la justícia i la ciutadania”. De la seva banda, el president sortint ha remarcar que dona el relleu a Gay després que en el darrer tram del seu mandat s’han enfrontat “a un dels desafiaments més grans” en l’advocacia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa