Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Marató de Barcelona, en l’aire pel coronavirus
  • CA

La Marató de Barcelona està en l’aire per l’increment de casos de Covid-19 i el descontrol de la sisena onada. L’Ajuntament està valorant seriosament la possibilitat d’ajornar la prova, que hauria de tenir lloc el 3 d’abril, almenys un parell de mesos per veure l’evolució de la pandèmia. El regidor d’Esports, David Escudé, va avançar a RAC1 que la cursa es podria celebrar “quan faci més calor”, cap a finals de maig o juny.

El mateix regidor ha explicat a betevé que el consistori té previst prendre una decisió en les pròximes hores perquè la Marató de Barcelona té moltes participants internacionals i requereix fer una sèrie d’entrenaments previs que cal programar amb antel·lació. Per això volen prendre una decisió tan aviat com sigui possible i així donar les màximes garanties als corredors que hi vulguin participar.

Sisena onada descontrolada

La sisena onada està completament fora de control. A Barcelona els casos positius han pujat un 70% en només set dies. La setmana passada es van superar els 7.300 positius, cinc vegades més que fa un mes, i el risc de rebrot està per sobre dels 1.200. La velocitat de contagi (Rt) també està desbocada –2,04– i la taxa de positivitat s’ha enfilat per sobre del 12%, la qual cosa vol dir que no s’estan fent prou proves per detectar tots els casos actius.

L’arribada de la variant Òmicron ha alterat les previsions de les autoritats sanitàries, que preveien unes festes de Nadal més o menys tranquil·les gràcies a la bona resposta de les vacunes a la variant Delta. Però la nova mutació, molt més infecciosa, fins i tot entre els nens, ha encès les alarmes i amb dues dosis de la vacuna ja no n’hi ha prou. La farmacèutica Pfizer recomana administrar una tercera dosi de reforç per millorar la resposta immune, ja que la nova vacuna específica per la variant Òmicron no estarà llesta fins al març del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa