Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall denuncia que Guillem Agulló segueix sense carrer a la ciutat

Fa 30 anys que el jove militant antifeixista valencià, Guillem Agulló, va morir assassinat a mans d’un grup neonazi. Avui, aprofitant el trentè aniversari de la seva mort, el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a demanar que se li dediqui un carrer a la ciutat de Barcelona. Maragall ha denunciat la “paràlisi incomprensible” per part de l’alcaldessa barcelonina, Ada Colau, per desencallar aquesta qüestió. “Si l’alcaldessa fa bandera de la lluita contra l’extrema dreta, com és que encara no han desbloquejat aquesta qüestió?”, pregunta el candidat republicà.

Maragall recorda que aquest tema ja es va posar sobre la taula l’any 2016 quan el grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona va subscriure una declaració institucional que demanava que quedés un petit homenatge a Agulló en el nomenclàtor de la ciutat. I que, des d’aleshores, s’han seguit presentant més mesures per fer efectiva aquesta qüestió, l’última el novembre de l’any passat. “Exigim que es faci realitat”, ha remarcat Maragall que s’ha mostrat molt contundent amb l’Ajuntament: “Prou inhibició i desmemòria pública, prou d’incomprensible paràlisi municipal”, sentencia.

Les joventuts del partit, el Jovent Republicà de Barcelona s’han volgut sumar a les declaracions del cap de llista a les eleccions del 28M. Barcelona “és capital dels drets i les llibertats”, remarquen els republicans.

Proposta de lloc

Per dedicar un carrer a Guillem Agulló un altre carrer de la capital catalana ha de perdre el nom. La proposta que ha fet un dels candidats de la llista electoral, Jan Sibina, del jovent republicà barceloní, per ubicar-hi l’homenatge a l’antifeixista assassinat és el carrer del Coronel San Feliu, al barri del Clot. “El millor lloc per retre homenatge a un jove que va lluitar a través de les seves idees per la independència i la justícia social és el carrer Coronel San Feliu, que porta el nom d’un militar que va servir a Primo de Rivera”, afirma Sibina.

Consideren que aquest carrer seria l’adequat perquè ja fa diversos anys que algunes entitats veïnals reclamen que aquest carrer perdi el seu nom i passi a portar el del militant valencià. “És un pas imprescindible també per esborrar de Barcelona espais amb nomenclatura militar i feixista”, conclou el republicà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa