Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vius en un carrer molt contaminat de Barcelona? Busca’l al mapa
  • CA

Barcelona ha estat una referència a la cimera del COP26 de Glasgow per projectes com les superilles o els carrils bici en la lluita contra el canvi climàtic. La capital de Catalunya és un model a seguir a l’hora d’establir polítiques públiques davant l’emergència climàtica, com ha remarcat l’ONU.

En concret, es refereix a les superilles i als eixos verds també són una altra exemple que posa en valor l’ONU per destacar les polítiques municipals de Barcelona per combatre el canvi climàtic. Es tracta d’una mesura a 10 anys vista que el consistori vol implementar al districte de l’Eixample, un dels més congestionats i amb major contaminació, tant ambiental com acústica, de la ciutat. Amb aquesta modificació de la trama urbana es pretén reduir el nombre de vehicles que passen per aquesta zona de la ciutat.

Per això és interessant conèixer quins són els nivells de contaminació acústica i sonora dels carrers de la ciutat. És per això que us recordem que l’Ajuntament de Barcelona ha creat un mapa interactiu perquè puguis veure aquests nivells al teu carrer. Els mapes indiquen la contaminació de l’aire de Barcelona i també la contaminació acústica: dues variables que són decisives a l’hora d’escollir on viure i que no només afecten el nostre dia a dia, sinó la nostra salut de cara al futur. A l’apartat de ‘cerca adreça’ pots buscar el teu carrer i descobrir-ne els nivells de contaminació, així com filtrar la informació per franges horàries o agents contaminants.

Els punts on la contaminació de l’aire és pitjor són a diverses zones de l’Eixample i també a Ciutat Vella, concretament al Passeig de Colom, i també al llarg de la Gran Via de les Corts Catalanes. La qualitat de l’aire més bona es troba algunes zones de Les Corts i Horta, així com al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa