Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mallorquí denuncia discriminació de la Guàrdia Urbana: “No me hables en italiano”

Un jove mallorquí, resident a Barcelona ha denunciat haver estat víctima de discriminació lingüística a Barcelona per part d’un agent de la Guàrdia Urbana. Segons explica el testimoni al Diari de Balears -vol romandre en l’anonimat-, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb número de placa 02563, li va exigir que no li parlés en italià. “A mi no me hables en italiano”, li va etzibar, exhibint no només una falta de respecte pels drets lingüístics dels catalanoparlants a Catalunya sinó una manifesta incultura.

Discriminació lingüística

Segons relata el jove mallorquí, va ser aturat per una parella d’agents de la Guàrdia Urbana perquè, circulant en bicicleta per l’Eixample, havia passat un semàfor en vermell. Aleshores, quan el jove es va adreçar a l’agent en català balear, un dels dos agents li va respondre de forma “molt agressiva” que no l’estava entenent. El jove va seguir parlant en català, més lentament, però segons relata al Diari de Balears, el policia li va exigir que canviés d’idioma perquè no entenia l’italià.

El denunciant de la discriminació argumenta que reconeix la infracció i que ja ha pagat l’import de la sanció. Igualment, vol fer públic “un nou abús de l’autoritat pública contra la ciutadania, i la seva ineptitud” a l’hora de comunicar-se en català. Afegeix que té intenció d’interposar una queixa formal davant el cos policial perquè la discriminació “no quedi impune”, l’organisme investigui els fets i imposi, eventualment, mesures disciplinàries contra l’agent.

Discriminació a la carta dels restaurants

Tot just fa una setmana Plataforma per la Llengua va anunciar que tramitava una trentena de denúncies de veïns de l’Esquerra de l’Eixample perquè els establiments no tenien la carta en català. Aquests establiments estarien vulnerant la normativa, que estableix que els consumidors tenen dret a ser atesos per escrit en la llengua oficial que escullin. I això inclou la carta i la informació nutricional de tots els aliments.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a abril 15, 2023 | 21:02
  Ricard abril 15, 2023 | 21:02
  Les diferents policies locals estan demostrant una ineptitud preocupant, sense correcció coneguda. I un vol parlar d'ineptitud, essent climent. Massa episodis han tingut un biaix clarament colonial. En un estat de dret l'agressió a ciutadans honrats és gravíssima. I aquí no passa res.
 2. Icona del comentari de: Diego a abril 15, 2023 | 21:17
  Diego abril 15, 2023 | 21:17
  Segur que si li hagués parlat en italià de veritat no li hagués respost això. És pura catalanofòbia
 3. Icona del comentari de: fat boy a abril 15, 2023 | 21:27
  fat boy abril 15, 2023 | 21:27
  Ni tu en arab.
 4. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 15, 2023 | 21:28
  Tripartit no, gràcies abril 15, 2023 | 21:28
  Tothom sap de quin peu calcen la majoria dels membres de la guàrdia urbana de Barcelona
 5. Icona del comentari de: Jose aguera a abril 15, 2023 | 22:02
  Jose aguera abril 15, 2023 | 22:02
  Como ciudadano de Barcelona into a Las autoridades a que Hagan cumplir con la normativa y a la.policia local de bcn a que expedienten O expulsen a este enterao de Guardia urbano
 6. Icona del comentari de: Manel.BCN a abril 15, 2023 | 23:00
  Manel.BCN abril 15, 2023 | 23:00
  El què molts pensen, la GU de Bcn està ple de garrulos, felicitats als qui treballen en processos de selecció....
 7. Icona del comentari de: JordiP a abril 16, 2023 | 10:06
  JordiP abril 16, 2023 | 10:06
  La ignorància dels espanyols està en línia amb la seva intolerància i xenofòbia. Amb un company vam arribar a Madrit en visita de treball. El taxista que ens portava al centre des de Barajas ens va interrompre bruscament preguntant, amb to sever "¿No estarán ustedes hablando en catalán?". Obviament, li van dir que parlavem en italià i es va quedar ben tranquil i seré. No sé si s'ho va creure, però va aconseguir que amaguèssim la nostra catalanitat. I això és el més lamentable: ens hem de reprimir per tal de no ser reprimits. Fascisme-nazisme-franquisme pur. Ja només faltava que ens reprimissin a casa nostra la gent que nosaltres paguem per a vetllar per la nostra seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa