Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancat per vaga tot i vendre 2 premis de la loteria de Nadal
  • CA

L’administració de loteria del passeig de Fabra i Puig, 179 ha venut una sèrie d’un quart premi de la loteria de Nadal, el 42.833. També han repartit un cinquè, el 24.198. Dos números premiats i del mateix establiment. Tot i l’èxit, l’establiment estava tancat en conèixer-se la notícia. I és que aquest dimecres és jornada de vaga per als loters.

Denuncien que no els apugen les comissions amb les quals es guanyen la vida, cada cop que venen un dècim. “Demanem viure amb dignitat”, prega Cristina Pallars, la propietària d’aquesta administració de Nou Barris.“Per un dècim de Nadal guanyem 80 cèntims bruts, amb això s’ha de mantenir el negoci i és molt difícil”, recalca. Fa 17 anys que no els augmenten aquestes comissions, mentre el cost de la vida no ha parat de pujar, començant pel lloguer de l’administració de loteria número 90 que gestiona Pallars.

La persiana només s’ha pujat un moment al migdia, per posar-hi els cartells que indiquen que aquí s’han repartit dos premis de la loteria de Nadal. Però de treballar, avui res. “Demà ja pagarem els premis”, ha dit taxativa. 

El propietari de l’administració de loteria de Fabra i Puig 179, després de repartir dos premis / Edgar Sapiña

Els números s’han repartit íntegrament a través de finestreta “a gent del barri, treballadora”, ha explicat Pallars, que ha reconegut que està “molt feliç”, d’haver repartit els dècims premiats. Per cada dècim es donen 20.000 euros, pel quart, i 6.000 pel cinquè. “Encara no ha vingut cap veí”, ha dit la propietària de l’establiment, situat a prop de Virrei Amat. Sigui com sigui, els afortunats no podran fer cap gestió.

A Madrid centenars de loters vinguts d’arreu de l’estat espanyol s’han concentrat per protestar davant del Teatre Reial, on precisament s’està fent aquest sorteig amb centenars d’anys d’història. Exigeixen unes condicions de treball més favorables. “En aquest negoci normalment tothom va a la seva i al final ens hem unit tots i hem decidit que cal fer alguna cosa. No ens escolten”, ha denunciat Pallars, que no ha pogut desplaçar-se fins a la capital d’Espanya i ha decidit fer suport tancant l’establiment aquest dimecres.

Més notícies
Juan, un dels afortunats compradors del cinquè premi de la loteria de Nadal 2021 / Edgar Sapiña
“Mai m’havia tocat res”: l’emoció d’un jubilat amb 13 dècims premiats
Notícia: “Mai m’havia tocat res”: l’emoció d’un jubilat amb 13 dècims premiats
Comparteix
Un dels afortunats guanyadors del cinquè premi a Sant Andreu és un pensionista de la Casa Melilla
L'administració de Sant Andreu que ha venut el cinquè premi està tancada / ES
Un quart i dos cinquens premis de la loteria de Nadal toquen a Barcelona
Notícia: Un quart i dos cinquens premis de la loteria de Nadal toquen a Barcelona
Comparteix
Una administració de Sant Andreu ha repartit 6,4 milions del cinquè premi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa