“Mai m’havia tocat res”: l’emoció d’un jubilat amb 13 dècims premiats

En Juan López no se’n sap avenir. “Mai m’havia tocat res”, repeteix amb la veu trencada, davant d’un grup de periodistes que han anat a l’administració de loteria de Sant Andreu que ha venut el cinquè premi de la loteria de Nadal 2021. No només li ha tocat, sinó que li ha tocat una bona picossada perquè havia comprat 13 dècims del mateix número.

És jubilat i de fet aquest matí preveia dedicar-lo a fer la compra. No sap exactament quant li ha tocat i queda sorprès en saber que li pertoquen 78.000 euros. És més, primer ha dit als mitjans que tenia 9 dècims i després, en comprovar-ho bé, ha vist que n’eren 13. “Sempre compro aquí el número”, explica. Forma part d’una penya de jubilats de la Casa Melilla, aficionats a jugar a la loteria de tant en tant. Del sorteig nadalenc té uns quants números i diverses participacions. Els dècims premiats els ha repartit a família i amics, diu.

El propietari de l’administració també s’ha desplaçat fins al seu local, vista l’expectació. No era el seu pla, perquè a la botiga lluïa un cartell categòric: “Tancat per assumptes propis”. Tot i així hi ha anat i ha celebrat la sort d’haver venut un dels premis, el que sempre esdevé la millor publicitat possible per a una administració. “És el primer premi gros que donem en tres anys, des que sóc el propietari”, deia.

La notícia ha convertit el carrer Joan Torres en un anar i venir de veïns curiosos. “A tu t’ha tocat?”, es preguntaven els uns als altres. Era el cas de la Josefa de Luca Sánchez, de 78 anys, que s’ha assabentat de la seva sort pel TOT Barcelona. “Tinc el 69.516!”, ha dit alegre. Després ha vist que s’havia equivocat. “Ai, quina pena”, ha lamentat. Amb el seu marit han revisat una foto que havien fet a tots els dècims que havien comprat i l’han trobat; era el segon per l’esquerra, d’un total d’una desena de butlletes que havien desplegat sobre la taula de casa seva. “Ai, que sí que m’ha tocat, que sí, quina alegria!”, ha dit amb llàgrimes als ulls. Mai li havia tocat tampoc, deia. Ni ho preveia de fet: venia del supermercat quan s’ha trobat l’enrenou.

Altres havien tingut menys fortuna: “Havia comprat aquí, però no m’ha tocat”, mussitava un altre veí. “Tinc dos o tres números d’aquí, però aquest no em sona”, remugava un altre.

Una parella de joves, afortunats

“Amb els diners pagarem l’entrada d’un pis”, ha explicat l’Ariadna Parera. “Hem plorat i tot”, ha assegurat la seva parella, Enric Escuder. Aquesya parella de jovrs s’ha assabentat per la televisió i han baixat corrents fons a l’administració de loteria. “Encara no m’ho crec, mai ens ha tocat res”, han reconegut. Sempre comparteixen el número entre ells, a més de jugar altres dècims amb companys de la feina.

“No m’agafa el telèfon”. Després de dos intents, el Jordi ha agafat el mòbil a la seva dona, la Paqui Beltrán, que li ha explicat davant dels mitjans de comunicació que els havia tocat la loteria. A hores d’ara no saben què faran amb els 12.000 euros que els ha tocat. “Ajudar els fills”, diu Beltrán, com a primera opció.

Als establiments del costat han estat constants les preguntes entre veïns sobre si els havia tocat res. La majoria deien que no, tot i que d’altres s’han abraçat i s’han posat a ballar d’alegria, com en el cas d’una treballadora d’una botiga d’objectes per a cotxes. Els telèfons no han parat de sonar. “Ha tocat el cinquè premi”, diu una veïna que passa pel davant de l’administració de loteria número 216, amb el carret del supermercat a la mà.

Comentaris

    Narcís Desembre 22, 2021 | 11:55
    Quina cosa més estranya . . els hi toca i ho publiciten . . ( Verament no ho entenc ! ) PD : a sobre, per aquesta misèria que politicastres qualssevol s'ho duen mensualment . .
    Guaita-que-fan-ara Desembre 22, 2021 | 12:22
    Cada any aquesta rifa es ben bé l'al·legoria de la misèria espanyola

Nou comentari