L’oposició reclama a Colau que replantegi l’Operació Fred per a sensellar

JxCat i Cs lamenten les dues morts de les darreres hores i demanen canviar d'estratègia

La mort de dues persones als carrers de Barcelona aquest dilluns després del temporal ha desencadenat crítiques polítiques a l’Ajuntament. Diversos grups municipals de l’oposició a Barcelona han reclamat aquest dilluns al govern d’Ada Colau que es replantegi el dispositiu municipal d’atenció a les persones sense llar durant els episodis de fred, com el que ha desencadenat aquest cap de setmana per la borrasca ‘Filomena’.

En un comunicat, JxCat ha cridat a revisar la “qualitat i tipologia de recursos” que es destinen a l’operatiu. La regidora de benestar de JxCat, Neus Munté, ha lamentat les defuncions i ha recordat que el seu grup va alertar la setmana passada que el dispositiu “no estava preparat per donar resposta a les necessitats” de totes les persones que viuen al carrer. La cap del grup, Elsa Artadi, també s’ha expressat sobre les dues morts. “Tornem a exigir un replantejament davant l’evident fracàs”, ha asseverat.

En una piulada, la regidora Marilén Barceló també ha criticat l’Operació Fred municipal. Ha emplaçat al govern a “dotar de places adequades” l’acollida de persones en situació de sensellarisme i oferir un tracte “individualitzat” i consignes personals, en referència a grans espais impersonals com el pavelló de la Fira reobert aquest cap de setmana.

Des de les files d’ERC, la regidora Montse Benedí ha assegurat que ha quedat “colpida” per les dues morts i ha apostat per “prevenció i habitatge” com a vies de solució davant les “profundes arrels estructurals” del sensellarisme.

Més informació

Nou comentari