Reobren un dels pavellons de Fira per acollir sensellar mentre duri el temporal

La previsió és que estigui en funcionament dos o tres dies

L’Ajuntament de Barcelona ha reforçat el dispositiu d’atenció per a persones sensellar a la ciutat i ha reobert un dels pavellons de la Fira per acollir-los mentre duri el temporal. La decisió s’ha pres davant de l’acumulació de fenòmens meteorològics adversos, amb pluja, fred i vent, tot i que hores d’ara no està previst que les temperatures baixin per sota dels zero graus.

L’operatiu el coordina el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), s’ha decidit conjuntament amb Protecció Civil i compta amb la col·laboració de la Creu Roja i la Guàrdia Urbana de Barcelona. La previsió és que aquest dispositiu s’allargui dos o tres dies, fins que la situació meteorològica millori.

Tres equipaments d’urgència

La ciutat disposa des del passat 24 de novembre de dos equipaments extraordinaris posats en marxa amb l’activació habitual de la fase preventiva de l’Operació Fred. Compten amb un centenar de places i han funcionant ininterrompudament durant l’últim mes i mig oferint allotjament d’emergència a uns 360 homes i 34 dones. Aquest centenar de places s’han sumat a les 2.700 ja existents.

Amb aquest nou reforç que s’ha posat en marxa avui, Barcelona compta amb prop de 2.900 places d’acolliment en diferents equipaments i dispositius d’emergència. Paral·lelament, tota aquesta tarda, els diferents equips socials de carrer han ofert proactivament a les persones que pernocten a la via pública que es desplacin al nou centre d’acolliment d’emergència, si així ho desitgen.

Nou comentari