Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’onada de robatoris a alumnes d’escoles mobilitza Mossos i Urbana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona reconeix que els darrers mesos s’ha produït “un increment” de robatoris en “entorns escolars”, que genera “preocupació” a Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, ha detallat que els dos cossos policials han posat en marxa un operatiu conjunt amb més patrullatge i reunions amb la comunitat educativa als principals focus detectats.

El passat 10 de febrer van celebrar la primera reunió de coordinació per afrontar aquesta onada de robatoris de mòbils i altres pertinences d’adolescents a les portes de col·legis barcelonins, ha concretat Batlle. Els agents implicats combinen visibilitat preventiva amb investigació: “Es planifiquen dispositius setmanals amb agents uniformats i de paisà”. També fan reunions amb la direcció dels centres més afectats i, si se’ls hi demana, també amb les famílies per oferir consells bàsics de seguretat.

“Hi estem a sobre, ja sé que preocupa per la vulnerabilitat d’aquestes víctimes”, ha admès el regidor, en resposta a una moció de Ciutadans. Ha presumit d’haver-se reunit ja, en el que portem de 2021, “amb els consells de seguretat de tots els districtes”. En aquests espais, ha detectat “una preocupació recurrent” per aquests robatoris, “en especial a les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i zones limítrofes de Gràcia”. “La reducció general de la delinqüència l’últim any ha tingut també desplaçaments no desitjats de la inseguretat i la victimització de caràcter local fa que l’alarma que es crea sigui superior quan el delicte el pateix un turista”, ha sostingut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a març 17, 2021 | 14:16
    FRAN BCN març 17, 2021 | 14:16
    Els he vist en grupet, Menas i quillos, gorra posada al revés i cara de no saber què fer.....un clàssic, fins que a un pare se li inflin els h...i algú acabi amb una.plantufada...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa