L’ocupació de la Massana es consolida i reclama a Colau cedir l’espai com a refugi social

Les xarxes de suport del Raval reclamen a l'Ajuntament que els cedeixi l'ús de l'espai durant 30 anys

Les xarxes de suport del Raval reclamen a l’Ajuntament de Barcelona una cessió d’ús de l’espai on s’ubicava l’antiga Escola Massana, que van ocupar durant la revetlla de Sant Joan. Fins fa una setmana la base d’operacions de les xarxes per coordinar l’ajuda al barri era el casal La Galera, però l’espai se’ls va quedar petit a mesura que avançava la crisi derivada de la Covid-19 i augmentaven les peticions d’ajut.

“Vam proposar a l’Ajuntament la cessió d’un espai més gran i vam fer 3 propostes d’espais buits municipals al barri”, ha explicat en roda de premsa Joana Sales, portaveu de la Xarxa de Suport Mutu del Raval. “Davant l’absència de respostes satisfactòries hem hagut d’ocupar l'(antiga) Escola Massana”, ha insistit. La xarxa recorda que l’edifici s’ha mantingut buit des que es va mudar l’escola al nou edifici: ja fa 3 anys que no té cap ús.

Per això, apunten, van decidir fa uns dies traslladar la seva base operativa de La Galera, un casal amb “menys de 20 metres quadrats”, fins a l’antiga Escola Massana, a la plaça de la Gardunya, just darrere del Mercat de la Boqueria. Ara demanen la cessió formal d’aquest espai per un període de 30 anys per destinar-lo a projectes d’ajuda al veïnat.

De moment no hi tenen electricitat però han netejat les diferents sales i les estan preparant per emmagatzemar-hi aliments i poder-hi desenvolupar projectes educatius o laborals, entre altres. “Ens fan creure que hi ha una nova normalitat”, s’ha queixat Sales, que ha remarcat que la situació al Raval “no era normal” abans de la Covid “ni ho serà després”. Per això ha defensat la “necessitat” de mantenir actives les xarxes de suport veïnals després de la pandèmia i convertir-les en un revulsiu per al rescat real del barri.

Més informació

Nou comentari