Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda de la justícia a les restriccions pels rebrots a Barcelona
  • CA

El jutjat contenciós número 15 de Barcelona ha acceptat íntegrament les restriccions imposades pel Govern de la Generalitat a Barcelona i a 11 municipis més per contenir els rebrots de Covid-1, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Tot i que la majoria de mesures impulsades pel departament de Salut són recomanacions, també s’hi inclouen el tancament de gimnasos, els cinemes, els teatres, la reducció de l’aforament de l’interior de bars i restaurants al 50% i el límit de 10 persones en les reunions.

Totes elles han estat aprovades pel jutjat, malgrat que la fiscalia de Barcelona s’havia oposat a la limitació en les reunions, i entraran en vigor demà a les 9 hores. Respecte de la limitació del nombre d’assistents a les reunions, el jutjat recorda que no s’està vulnerant un dret fonamental com és el dret a reunió. “Únicament s’està limitant el mateix a límits de raonabilitat i prudència per raons sanitàries, salut i seguretat pública i de evitació de major nombre de contagis per Covid-19”, destaca el jutge.

“Si bé és cert que cal confiar en les mesures d’autoprotecció individual i col·lectives i en la disciplina social, per l’interès conjunt de la col·lectivitat a fi d’evitar possibles excepcions o conductes contràries a l’esmentada disciplina social és necessari i justificat tal limitació numèrica“, sentencia el jutge a la resolució.

Més notícies
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press
La fiscalia, contrària a la prohibició de reunions de més de 10 persones
Notícia: La fiscalia, contrària a la prohibició de reunions de més de 10 persones
Comparteix
La veu "desproporcionada" i apunta que el Govern no la justifica "adequadament"
Retenció aquest matí a la ronda de Dalt / @antiradarcatala
Èxode barceloní: col·lapse a les rondes malgrat la crida a confinar-se
Notícia: Èxode barceloní: col·lapse a les rondes malgrat la crida a confinar-se
Comparteix
Les dues vies d'entrada i sortida de la ciutat estan congestionades, segons el mapa del Servei Català de Trànsit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa