Llúdrigues al Besòs, fotografiades com mai abans

S'han deixat fotografiar de prop i a ple dia a la riba del Parc Fluvial aquest gener

Les llúdrigues van perdent la por a acostar-se a Barcelona i els darrers dos anys s’han deixat veure tímidament pel Besòs. La darrera setmana, però, s’han deixat fotografiar de prop i a ple dia a la riba del Parc Fluvial. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha difós tres fotografies recents captades a l’aigua i a la sorra.

Les llúdrigues són indicador de bona qualitat de l’aigua i de l’ecosistema, pel que la seva presència es considera símptoma de l’exitosa recuperació d’aquest riu metropolità després d’haver estat gairebé un clavegueram a cel obert en el tardofranquisme. La contaminació va fer desaparèixer del Besòs aquest animal, però malgrat uns vessaments al 2020 sembla que torna a assentar-s’hi.

L’Ajuntament adrianenc demana a veïns i visitants del Parc Fluvial que vagin en compte i procurin no “alterar la vida” d’espècies com aquesta. També recorda portar sempre els gossos ben lligats, perquè les mascotes podrien espantar animals valuosos i encara molt poc consolidats al Besòs com les llúdrigues. O els cabirols, que també s’han acostat enguany al Besòs de forma insòlita.

Més informació

Nou comentari