Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llúdrigues al Besòs, fotografiades com mai abans
  • CA

Les llúdrigues van perdent la por a acostar-se a Barcelona i els darrers dos anys s’han deixat veure tímidament pel Besòs. La darrera setmana, però, s’han deixat fotografiar de prop i a ple dia a la riba del Parc Fluvial. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha difós tres fotografies recents captades a l’aigua i a la sorra.

Les llúdrigues són indicador de bona qualitat de l’aigua i de l’ecosistema, pel que la seva presència es considera símptoma de l’exitosa recuperació d’aquest riu metropolità després d’haver estat gairebé un clavegueram a cel obert en el tardofranquisme. La contaminació va fer desaparèixer del Besòs aquest animal, però malgrat uns vessaments al 2020 sembla que torna a assentar-s’hi.

L’Ajuntament adrianenc demana a veïns i visitants del Parc Fluvial que vagin en compte i procurin no “alterar la vida” d’espècies com aquesta. També recorda portar sempre els gossos ben lligats, perquè les mascotes podrien espantar animals valuosos i encara molt poc consolidats al Besòs com les llúdrigues. O els cabirols, que també s’han acostat enguany al Besòs de forma insòlita.

Més notícies
Cabirols enregistrats per Sergi Argelés a la serra de Marina / Youtube
Cabirols gravats a les portes de Barcelona
Notícia: Cabirols gravats a les portes de Barcelona
Comparteix
Dos enregistraments els darrers mesos mostren incursions nocturnes a la serralada de Marina
Colau promet unitat d’acció per recuperar el riu Besòs però nega que “hagi retrocedit 30 anys”
Notícia: Colau promet unitat d’acció per recuperar el riu Besòs però nega que “hagi retrocedit 30 anys”
Comparteix
Avança que els ajuntaments afectats es personaran contra l'empresa si Fiscalia aprecia que hi ha hagut delicte ambiental

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa