Cabirols gravats a les portes de Barcelona

Dos enregistraments els darrers mesos mostren incursions nocturnes a la serralada de Marina

L’any 2020 deixa algunes bones notícies mediambientals, com la recuperació de fauna a Barcelona. L’activista ambiental Sergi Argelés va poder gravar dos cabirols pasturant de nit entre la serralada de Marina i la de Collserola, fa dues setmanes. L’enregistrament, que ha avançat betevé, té un precedent aquest octubre: Argelés en va poder gravar un altre a la mateixa zona i també amb la tècnica del fototrampeig.

Aquest animal havia estat en regressió i als anys 90 se’n van alliberar exemplars al Montseny. D’allà han anat baixant pel Maresme fins a apropar-se cada cop més a Barcelona. En els darrers cinc anys se n’han vist en diferents punts propers a Collserola. Hi arriben a través dels pocs corredors biològics que queden a la primera corona metropolitana, com el riu Ripoll –afluent del Besòs– al seu pas per Montcada i Reixac.

Durant el confinament de primavera fins i tot es va deixar veure a plena llum del dia. Així, a l’abril un cabirol es va atrevir a passejar per la llera del Besòs mateix, gràcies a la inusual quietud de la quarantena. Va baixar fins a l’altura de la Bassa dels Ànecs, al barri barceloní de Vallbona (Nou Barris).

Més informació

Nou comentari