Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llosa de la ronda de la Ronda de Sant Antoni ja és història

Per fi ha passat: les obres de la retirada de la llosa de la ronda de Sant Antoni ja han acabat. Això vol dir que ja no hi haurà tanques que delimitin l’espai d’actuació de les obres i que tornen les activitats lúdiques i culturals gratuïtes que es reprendran durant la tarda d’aquest divendres. Tanmateix, s’han tornat a instal·lar dues guinguetes, l’Àgora infantil i familiar, on es poden trobar jocs de taula; i l’Àgora juvenil i adulta, on hi ha taules, cadires, revistes i llibres.

La finalització de les obres vol dir que ja falta menys perquè l’esperada reforma de la ronda de Sant Antoni sigui una realitat. El tret més destacable del futur projecte és que es farà una nova plaça entre els carrers de Villarroel i de Floridablanca 100% pacificada i es destinarà a usos ciutadans. Tanmateix, és important recordar que hi haurà una àrea de joc infantil i més zones verdes. En aquest sentit, a tota la ronda de Sant Antoni hi haurà un total de 16.300 m2 destinats a usos ciutadans.

Un espai lliure de cotxes

Un dels temes que ha generat més confrontacions alhora de decidir el futur d’aquest punt de Sant Antoni és la mobilitat, ja que alguns veïns estaven a favor de la circulació de cotxes i altres apostaven perquè no hi tinguessin cabuda. Finalment, es preveu que l’espai estigui totalment lliure de vehicles de motor particulars. Hi podran circular les bicicletes i hi haurà un carril bus de baixada entre els carrers de Villarroel i Comte d’Urgell.

En aquests moments, s’ha d’acabar de redactar el projecte executiu i fer tots els tràmits pertinents per tirar endavant les obres. Es preveu que els primers treballs comencin a finals del pròxim estiu. Llavors, per fi, Sant Antoni tindrà, després de molts anys, nou espai verd sense llosa ni mercat provisional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 11, 2023 | 11:51
    Ricard març 11, 2023 | 11:51
    Atropellaments al carril de bus i xerinola de matinada a la vista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa