Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com signar el llibre barceloní de condolences per la mort de Benet XVI
  • CA

Les persones que vulguin donar un últim comiat al papa Benet XVI des de la distància ho podran fer a partir del pròxim dilluns. L’Arquebisbat de Barcelona habilitarà durant la setmana que ve un llibre de condolences perquè tots els feligresos i barcelonins interessats puguin acomiadar-se de Joseph Alois Ratzinger, que ha mort aquest dissabte al matí als 95 anys.

Aquest llibre barceloní de condolences per la mort del pontífex es col·locarà al Palau episcopal, ubicat al número 5 del carrer del Bisbe de la capital catalana, i estarà disponible per als ciutadans entre les deu del matí i dos quarts de dues de la tarda. En un comunicat, l’Arquebisbat ha recordat la visita que Benet XVI va fer a Barcelona el 6 i 7 de novembre del 2010 per consagrar la Sagrada Família, convertint el temple dissenyat per Antoni Gaudí definitivament en una basílica menor, una església de significació destacada a la qual es reconeix un prestigi especial i que només pot ser utilitzada per al culte.

Més de 6.000 persones van assistir aleshores a la cerimònia, en la qual Benet XVI va pronunciar algunes frases del seu discurs en català. Al carrer, 250.000 persones van omplir els voltants del temple durant tot el matí i el migdia d’aquell 7 de novembre per rebre el papa i poder veure’l en directe. En total, es calcula que gairebé 2.000 persones es van veure involucrades en l’organització de la visita papal a la capital catalana.

Renúncia per sorpresa

El papa Benet XVI va succeir en el càrrec Joan Pau II amb 78 anys i va exercir aquesta funció entre el 19 d’abril del 2005 i el 28 de febrer del 2013 amb gairebé 86 anys. La seva renúncia va sorprendre els catòlics d’arreu del món, fins i tot al Vaticà, ja que d’aquesta manera es convertir en el cinquè papa que deixava el càrrec en el darrer mil·lenni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa