Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquesta va ser l’última visita del papa emèrit Benet XVI a Barcelona
  • CA

El 31 desembre del 2022 serà recordat a partir d’ara com el dia de la mort del papa emèrit Benet XVI. El traspàs de Joseph Alois Ratzinger als 95 anys s’ha confirmat finalment aquest dissabte després de diversos dies d’empitjorament del seu estat de salut que feien preveure aquest possible desenllaç.

El pontífex alemany va ser el primer papa a deixar el càrrec amb vida en els darrers set segles, quan va ser substituït l’any 2013 per l’actual papa Francesc, i va tenir una trajectòria marcada per la promulgació un catolicisme especialment conservador i per l’esclat de diverses polèmiques com els abusos sexuals a l’Església que no va voler dur a la Cort Penal Internacional.

Una visita emotiva molt recordada

En el cas de Catalunya i, en concret de Barcelona, Benet XV serà especialment recordat per la seva última visita a la capital catalana, que va tenir lloc el 7 de novembre del 2010. L’aleshores papa va acudir a la ciutat en una expedició oficial on va consagrar la Sagrada Família, convertint el temple dissenyat per Antoni Gaudí definitivament en una basílica menor, una església de significació destacada a la qual es reconeix un prestigi especial i que només pot ser utilitzada per al culte.

Tal com recull l’ACN, més de 6.000 persones van assistir a la cerimònia, en la qual Benet XVI va pronunciar algunes frases del seu discurs en català. Al carrer, 250.000 persones van omplir els voltants del temple durant tot el matí i el migdia d’aquell 7 de novembre per rebre el papa i poder veure’l en directe. En total, es calcula que gairebé 2.000 persones es van veure involucrades en l’organització de la visita papal a la capital catalana.

Renúncia per sorpresa

El papa Benet XVI va succeir en el càrrec Joan Pau II amb 78 anys i va exercir aquesta funció entre el 19 d’abril del 2005 i el 28 de febrer del 2013 amb gairebé 86 anys. La seva renúncia va sorprendre els catòlics d’arreu del món, fins i tot al Vaticà, ja que d’aquesta manera es convertir en el cinquè papa que deixava el càrrec en el darrer mil·lenni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa