Llibertat provisional per als tres detinguts per la violació múltiple al Poblenou

Els tres detinguts per la violació múltiple d’una noia russa al Poblenou han sortit en llibertat provisional després de declarar davant del jutge de guàrdia, segons ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La víctima ha relatat als Mossos d’Esquadra que la van portar a un descampat amb portes metàl·liques per la força i allà la van agredir i retenir durant tot el cap de setmana passat. Se’n va poder escapar dimarts a la nit, quan uns ciutadans la van trobar pel carrer ferida i desorientada. 

[r:1]

Dels tres arrestats –dos homes i una dona–, únicament un ha respost a totes les preguntes de la sala. Els altres dos només han contestat a les dels seus advocats. Cap de les parts havia demanat presó, pel que el magistrat del tribunal d’instrucció 29 de Barcelona ha dictat l’obligació de personar-se un cop per setmana, la retirada dels passaports i la prohibició de sortir del país.  

La víctima també ha prestat declaració i ha indicat que va ser agredida per quatre homes amb diferent participació, entre els quals els dos detinguts. Les proves d’ADN encara no estan llestes i no s’ha pogut procedir a la identificació definitiva. Els Mossos d’Esquadra busquen al tercer i al quart homes que haurien participat en l’atac. La causa judicial està oberta pels suposats delictes d’agressió sexual i retenció il·legal. 

La victima ha declarat amb ajuda de traductor i mitjançant la càmara de Gesel. El seu testimoni es considerarà “prova preconstituïda” perquè no hagi de declarar també al judici quan es celebri en el futur, tant per estalviar-li reviure l’agressió com perquè la noia pugui tornar a Rússia. En els propers dies el cas passarà a mans del jutjat d’instrucció número 8.

Nou comentari

Més notícies

Violació múltiple a una dona retinguda durant un cap de setmana al Poblenou

Els Mossos han detingut els sospitosos i una còmplice| La víctima es va escapar dimarts a la matinada