Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les proves d’accés als Bombers de Barcelona canvien per facilitar l’accés de dones
  • CA

Només l’1% de la plantilla dels Bombers de Barcelona són dones. L’Ajuntament vol començar a revertir la situació i facilitar l’accés de les candidates. Ho farà amb l’adaptació de les proves físiques i la d’oficis, una prova de coneixement en temes de mecànica, electricitat i construcció. En un reportatge del TOT Barcelona, els sindicats i dones que estan al cos es queixaven que les proves s’havien d’adaptar per permetre l’accés. 

[r:1]

Els canvis que s’han introduït al procés de selecció no són tan exhaustives com les que sol·licitaven diverses veus a aquest diari, però. A les proves físiques s’afegeixen exercicis de dominades i d’arrossegament de maniquí. Paral·lelament, s’eliminen proves de press banca i de salt horitzontal, segons informa l’Ajuntament, perquè “no estan tan vinculades a les tasques” dels Bombers.

En la prova d’oficis s’incorpora l’àmbit sanitari, que se suma a la de construcció, electricitat i mecànica. “Fins ara només hi havia tres àmbits professionals altament masculinitzats”, admet el consistori.

Dels requisits per començar el procés desapareix l’alçada mínima i la màxima. Fins ara el mínim per a dones era 1,55 metres i 1,60 per a homes, i en cap cas els candidats podien fer més d’1,95. El canvi en les proves i els requisits s’han fet després d’analitzar les tasques i la realitat de la feina dels bombers.

Discriminació positiva

La pròxima convocatòria oferirà 80 places per a bombers en el servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona, segons ha indicat l’Ajuntament. Durant 20 dies els candidats podran presentar la sol·licitud. 

En cas que hi hagi empat entre, “es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat”. Per tant, hi haurà discriminació positiva. El procés de selecció és un dels més llargs per a funcions públiques, i inclou: test de coneixements generals, test de coneixements específics, prova de català, prova de castellà, prova d’aptitud física, prova pràctica, prova de conducció, proves de personalitat i de competències i proves mèdiques, respectivament.

Més notícies
Capital mundial busca bomberes del segle XXI
Notícia: Capital mundial busca bomberes del segle XXI
Comparteix
Les dones són només l'1% de la plantilla dels Bombers de Barcelona i la primera cap de guàrdia de la història del cos acaba de començar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa