La rambla del Raval estrenarà nou ‘look’ a l’estiu

L'Ajuntament invertirà 1,16 milions en unes obres que també volen canviar l'aspecte "poc amable" de la plaça Vázquez Montalbán

La reurbanització de la rambla del Raval acabarà a l’estiu d’aquest any i comportarà una inversió d’1,16 milions d’euros. Les obres començaran al febrer i implicaran la rambla i les places Salvador Seguí i Vázquez Montalbán, a les quals se’ls donarà nous usos, sobretot dirigits al joc infantil i a fomentar la presència de joves. 

unnamed (4)

Així quedarà la plaça Vázquez Montalbán. | Ajuntament de Barcelona

A la rambla se li donarà un caràcter de trobada i de plaça mitjançant l’eixamplament de la part central i l’eliminació de les barreres transversals, cosa que provocarà la reducció d’aparcaments. Al mateix tram central es construiran quatre parterres on es desenvoluparan usos juvenils i jocs infantils i s’augmentarà l’espai verd. Les terrasses també es veuran afectades, ja que es reagruparan per donar més espai als vianants. 

L’escultura del Gat de Botero es traslladarà a la part central de la rambla per afavorir la centralitat de l’espai. La il·luminació també es reforçarà tant a la rambla com a la plaça Salvador Seguí per donar seguretat a l’espai. 

Remodelació de les places

La plaça Vázquez Montalbán es modificarà per canviar el caràcter “poc amable” de l’espai i es crearà un espai de jocs per a nens. En el cas de la plaça Salvador Seguí s’afegiran una taula de tenis taula, es pintaran jocs al paviment i es construirà una pista de bàdminton amb pintura a terra. 

Un cop executat el projecte, dissenyat per l’estudi barceloní VORA arquitectes, es duplicarà l’espai de joc infantil, es potenciaran els espais d’usos polivalents amb especial cura dels joves i la gent gran i es reordenarà i augmentarà l’espai verd. L’Ajuntament assegura que la participació dels joves ha estat vital, ja que es queixaven que se sentien exclosos dels espais públics. 

Més informació

Nou comentari