La xarxa va matar Fidel Castro. Diverses vegades, i abans que morís de debò. La falsa mort és una ‘glòria’ que el segle XXI reserva als personatges més icònics i avui li ha tocat a Mónica del Raval, l’exprostituta –ella mateixa va anunciar fa gairebé cinc anys que havia deixat la professió– més icònica de Barcelona.

Una multitud de missatges de condol han aparegut a Twitter aquesta tarda de Nadal, però quan hem intentat contrastar una notícia així –pas imprescindible– de seguida ens hem trobat amb l’advertiment que era una falsa alarma. Algú dels que havien fet el tuit de comiat –amb bona intenció– l’ha esborrat, i llavors ha començat a córrer el post al Facebook que es considera oficial de Mónica del Raval, que informava que està ingressada per una malaltia greu des de fa cinc mesos, que no pot parlar ni a penes moure’s, que la recuperació és lenta i que li quedaran seqüeles, però que no està morta.

El  mateix text demana que no es difonguin aquesta mena de notícies sense contrastar-les i assenyala que fan mal a la família i els amics més propers. Un dels usuaris de la xarxa que ha sigut dels primers a anunciar la suposada mort de Mónica del Raval s’ha retractat públicament. D’altres han esborrat els seus tuits.

Mónica del Raval, que en realitat es diu Ramona Coronado, nascuda a la Manxa, va arribar a Barcelona fa gairebé 30 anys i durant més de dues dècades va exercir la prostitució. El seu aspecte peculiar, amb un maquillatge extremat i roba de colors vius, i la seva personalitat sociable aviat la va convertir en una icona de la Rambla. Francesc Betriu va fer una pel·lícula sobre ella el 2010 i fa cinc anys, en una entrevista a la Cadena SER va assegurar que havia deixat la prostitució.

Nou comentari

Comparteix