Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’ensurt d’un veí de Gràcia per un concert municipal al balcó del costat
  • CA

La gestió de la pandèmia segueix deixant situacions del tot singulars a la ciutat. Avui ha estat un veí del Camp d’en Grassot, a Gràcia, qui s’ha trobat amb una d’elles sense entendre què passava. El seu nom és Josep Maria Peris i aquest matí s’ha llevat a casa seva, al número 218 del carrer Bailén, com qualsevol altre dia. Ràpidament, però, ha notat que un soroll sobrevingut que no acabava d’ubicar. “He començat a sentir nadales com si tingués un grup tocant al rebedor de casa”, explica l’home a aquest diari.

No havia rebut cap mena d’avís i no sabia d’on baixava aquesta música, així que l’espant ha estat automàtic. “Déu n’hi do l’ensurt que he tingut”. Tot seguit, ha començat a caminar per casa fins que ha trobat un home tocant al balcó del costat amb un equip d’amplificació. “De fet, era al replà del meu balcó, perquè només una reixa ens separa amb la veïna, on s’estava el músic”, concreta. Segons l’aparell del seu telèfon mòbil, la música sonava a un volum “d’entre 90 i 100 decibels”. El que ni tan sols sospitava en aquell moment Josep Maria Peris és que aquesta actuació era un dels 100 concerts sorpresa que l’Ajuntament ha preparat durant aquest Nadal: una proposta musical que intenta compensar la falta d’actuacions habituals i que no avisa del lloc on hi haurà música per evitar aglomeracions. El problema per a Peris, però, és que ni tan sols s’adverteixi els veïns de les finques implicades.

Així, aquest matí, quan ha comprovat que l’Ajuntament estava darrere del concert que s’havia trobat només obrir els ulls, l’home s’ha dirigit a la seu del districte de Gràcia. “Un home que no s’ha volgut identificar m’ha explicat que és una iniciativa per mantenir la música de Nadal als carrers però no m’ha sabut dir perquè no avisen als veïns de la finca o els que ens podem veure afectats“, s’ha queixat el veí.

Quan ha tornat de l’edifici municipal, però, el músic que l’havia espantat de bon matí ja no hi era. El motiu és que les actuacions són curtes. El govern d’Ada Colau va anunciar el passat novembre que el programa “Sons de concert” implicarien un centenar de concerts a 50 balcons diferents repartits per tots els districtes entre el 17 de desembre i el 5 de gener. “Es faran de manera sorpresiva, sense avís previ i durant pocs minuts per evitar l’efecte crida”, va concretar llavors. “Els concerts es plantegen com un regal inesperat per a la ciutadania”, rematava la informació municipal. Tanmateix, a Josep Maria Peris li ha semblat de tot menys un obsequi.

Més notícies
Escenari previst per Nadal a la plaça Catalunya / Ajuntament de Barcelona
Barcelona anuncia 40 dies d’espectacles per Nadal
Notícia: Barcelona anuncia 40 dies d’espectacles per Nadal
Comparteix
Cent concerts sorpresa de jazz i un homenatge lumínic a la ciutadania a plaça Universitat, entre les novetats d’enguany
Molta gent ha de fer cua per accedir a les botigues del centre comercial Glòries / MMP
Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Notícia: Els centres comercials, sense campanya de rebaixes després de mig Nadal tancats
Comparteix
Només han pogut obrir 24 dels 41 dies de la campanya de compres nadalenques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa