L’arquebisbe de Barcelona rebutja la limitació de 100 persones a actes religiosos que proposa el Govern

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat disculpes per si algú s’ha pogut ofendre per la missa que va aplegar 600 persones a la Sagrada Família. “Hem intentat complir les normes que teníem. Demano perdó si he fet alguna cosa malament però he intentat fer les coses ben fetes”, ha afegit en una entrevista a Ser Catalunya. En aquest sentit, ha assegurat que es va complir l’aforament del 30% que, segons ha dit, permetia fins a 800 persones.

Omella ha rebutjat la proposta del departament de Justícia de limitar els actes religiosos a 100 persones perquè, segons ha dit, “no és el mateix una església petita que una de gran”. En declaracions a TV3, s’ha mostrat disposat a ajornar el pròxim gran acte religiós previst.

Erros comuns

Segons Omella, tothom comet “desencerts” a la vida i el que s’ha de fer és demanar perdó. En aquest sentit, ha admès que la missa amb 600 persones pot ser una equivocació. “Si t’has equivocat demanes perdó i ja està. Jo vull evitar confrontar-nos entre nosaltres”, ha conclòs. Omella ha afirmat que en situació de pandèmia hi ha una “incertesa” que fa que no se sàpiga com encertar-la. Tot i així, ha assegurat que han intentat “amb humilitat” seguir les normes.

L’arquebisbe ha explicat que ha parlat amb la consellera de Justícia, Ester Capella, i amb el responsable d’Afers Religiosos i ha apostat per potenciar el diàleg entre institucions. Segons ha dit, el Govern tenia la invitació i sabia que se celebrava l’acte de beatificació a la Sagrada Família.

Reunió amb Justícia

Omella ha concretat que ha quedat amb Capella que es veuran aquesta setmana per parlar i ha avançat que no està d’acord amb la proposta que el Departament de Justícia traslladarà al Procicat per limitar a 100 l’aforament màxim a actes religiosos a banda del 30%. I ha recordat que la religió i les celebracions litúrgiques són un dret fonamental juntament amb el dret a manifestació i la llibertat d’expressió.

En declaracions a ‘Els Matins a TV3’, Omella ha defensat que la Sagrada Família no es pot comparar amb una església petita perquè “hi ha una corrent d’aire impressionant” i es tracta d’un lloc molt ventilat. L’arquebisbe creu que el Govern no els acabarà sancionant i que es limitaran a fer una investigació per veure si s’han respectat les normes. Tot i així, ha assegurat que no vol privilegis i que, per tant, si s’ha de fer una sanció, es farà. Malgrat tot, s’ha mostrat convençut que s’han respectat les normes “totalment”. Pel que fa a les futures celebracions religioses, Omella s’ha mostrat disposat a ajornar la pròxima gran celebració que és l’ordenació episcopal del bisbe auxiliar.

Comentaris

  joanrd Novembre 09, 2020 | 11:21
  D'aquest botifler espanyolista no cal esperar res de bo. La seua actitud durant el Procés al 2017 va ser infame, cal llegir Jo confesso de Puigdemont per conéixer qui és aquest element.
  uno que vive en tabarnia Novembre 09, 2020 | 11:45
  es un pobre home, que es pensa que te linea directa amb deu, pero no s,ha enterat que telefonica l,hi a tallat
  RAMON A Novembre 09, 2020 | 11:45
  ELS TEATRES NO PERO CEREMINIES DE BRUIXERIA SI
  jdlm Novembre 09, 2020 | 11:50
  I anar a dinar al restaurants, com es ara els camioners, representants. etc, tambès es fonamental i dona vida, i els temes culturals tambè son fonamentals, anar a missa, no ho se, es pot veure per la televisió, i amb menys personal a l'altar, no de fer falta quan gairebé sempre s'ho fa sol un sol capellà, i que te que fer totes les misses de la comarca, Omella, ets un impresentable, per no afegir mes llenya la foc
   Gerard Novembre 09, 2020 | 17:04
   Com que 100?. La restricció es de 6 persones!!. Doncs 5 i el capellà.
  Voltaire Novembre 09, 2020 | 12:04
  Aquesta gent el que ha de fer es pagar impostos com tot dimoni, que Deu es veu que va amb ells. Ah ,i el govern d´españññña denunciar d´una pu.. vegada el concordat que tenen amb els jefes d´aquells.
  No confonguem ni ens deixem confondre per les paraules Novembre 09, 2020 | 12:40
  El dret al culte és una cosa, el dret a fer una cerimònia com la que es va fer a la Sagrada Família és un'altra cosa. Legal o no, no era urgent ni pel culte ni pels feligresos. Era perfectament ajornable i no hi havia cap necessitat de tot aquell capellam o bisbam present i no a distància reglamentaria. Els feligresos sí estaven distanciats, però com que crec que a més de religiosos també son persones pensants, haurien de haver pensat si era el cas o no de anar a un acte que es presumia de multitudinari. Per solidaritat cristiana, caritat cristiana i respecte a tothom que està patint o podrà patir.
   uno que vive en tabarnia Novembre 09, 2020 | 15:26
   pensen els capellans? no ho sabia, sabia que els que pensaben els tallaban el cap? a la edad mitxana, el Galileo Galilei, el Servet, i alguns quants mes, a retractar-se si no a la foguera, despres amb l Bisbe Wolf, en Pere Casaldaliga i d,altres, aixo si al xiringuito que tenen montat a Italia, sembla un CASINO, es el rasca butxaques 24 hores, pot ser el parcelin i s,el venguin donant els diners als pobres, OSTIM QUE EN SOC D,INOCENT
  Doctor Strangelove Novembre 09, 2020 | 13:02
  Tota la vida les epidèmies s'han acabat fent sortir el Sant Crist Gros, i sempre ha funcionat. Si ens posem en contra del Senyor, prendrem mal. Doc.
   Peter smich Novembre 09, 2020 | 19:58
   Ets un llonatic sr tal. El Sant gros. És un tros de fusta o pedra. Déu va dir a Moisès, no faràs cap ídol de res de la terra ni del cel i no els i donaràs culta ni Er postraràs davant devant d'ells perquè jo el teu Déu sóc un Déu gelós, antic testament.
  Anònim Novembre 09, 2020 | 15:29
  Mentre l'església catòlica continuï rebent els 10.000 milions € del règim del 78, en forma de subvencions o d'exempcions d'impostos, li continuaran donant suport, és més, en formen part d'aquest règim des de el 1936 i per això se senten forts per desobeir el govern de la Generalitat. Que hi hagi catòlics i capellans bona gent, alguns d'ells independentistes no contradiu per res el fet de que la jerarquia sigui 100 % enemiga de la llibertat de Catalunya.
  Jony Novembre 09, 2020 | 17:42
  Et fas fotre ensotanat. La llei és per tothom. Ja ni ha prou de tolerancia amb el clero i més amb tú.
   En fi Novembre 09, 2020 | 19:59
   Doncs jo rebutjo no poder anar a casa meva, els caps de setmana, però per sentit comú i respecte als veïns, amics, etc... M'aguanto
  Rosa Casanovas Novembre 09, 2020 | 19:43
  Son uns impresentables ja n'hi ha prou de privilegis.
  Ricard Novembre 09, 2020 | 19:57
  Els capellans no han de ser exemplars¿
  Con la iglesia hemos topado Novembre 10, 2020 | 09:02
  No paguen impostos de negocis molt rentables, per exemple centres d'ensenyament, centres d'acollida i un llarg etc, no paguen ibis dels molts i molts edificis que posseeixen, alguns d'immatriculats, mangoneixen el tema moral segons els convé i fins i tot el Sànchez ha anat a veure el gran jefe de Roma per temes del concordat, llegeixis fer la vista grossa, sense más áreta. Ho continuen martingalitzant tot i tot. Tot i que a missa només hi van quatre gats solen omplir amb actes oficiosos on la classe política perd el cul per estar-hi present... Tot plegat un fàstic.

Nou comentari