L’ANC prepara una Diada estàtica i amb control d’accés per evitar aglomeracions

L’ANC ha recollit el guant de la Generalitat i les autoritats sanitàries i ha garantit que no es produiran aglomeracions durant les manifestacions de la Diada, que serà la més descentralitzada dels últims anys per “evitar el màxim de desplaçaments, reduir la mobilitat i evitar aglomeracions”. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ja va avançar en una entrevista a RAC1 que es compliran mesures de seguretat pel coronavirus com la distància entre manifestants i l’ús obligatori de mascaretes i ha descartat dur a terme mobilitzacions massives: “Això no ho farem”.

Després de nombroses reunions, l’ANC ha adaptat la mobilització de la Diada a les indicacions sanitàries que ha fet Protecció Civil i ha reivindicat la seva llarga “experiència” en l’organització de manifestacions. “L’Assemblea està plenament capacitada per organitzar una mobilització segura, controlada i ordenada. Disposem de la suficient experiència i expertesa per tal d’idear concentracions que compleixin tots els requisits sanitaris i de seguretat”, ha insistit l’entitat en un comunicat.

A Barcelona, la Diada tindrà un espai central situat a plaça Letamendi –seu de l’Agència Tributària– on es faran els parlaments oficials. La resta de punts de concentració, a l’espera de saber si se n’habiliten més per facilitar la dispersió dels manifestants, seran el Banc d’Espanya de plaça Catalunya, la seu de la Seguretat Social ubicada a prop de la cruïlla d’Aragó amb el passeig de Gràcia i l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat. Són qua

Mesures estrictes

Els protocols elaborats per l’ANC s’han adaptat a la situació actual de la pandèmia, que no s’atura malgrat les restriccions de les últimes setmanes. “Hem de garantir la seguretat de totes les persones que vulguin participar de la Diada malgrat això suposi una limitació en el nombre d’assistents a cada concentració”, expliquen des de l’entitat independentista, que recorda que totes les mesures sanitàries són “d’obligat compliment” per a tots els assistents.

La principal novetat respecte a altres anys és que la concentració serà “estàtica, sense desplaçament de la capçalera” i que hi haurà una “delimitació perimetral” de l’espai per controlar els accessos i els aforaments. A més de l’ús obligatori de mascareta, també s’haurà de respectar una distància mínima de 2 metres entre assistents i es repartirà gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans. Consulta totes les mesures en aquest enllaç.

Nou comentari