Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre edificis barcelonins seran l’epicentre de la Diada
  • CA

La Diada Nacional de Catalunya més descentralitzada dels últims anys tindrà, com és inevitable, un espai on el focus d’atenció serà especialment alt. Una zona delimitada on s’ubicarà l’escenari principal i on es faran els parlaments oficials de la celebració organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Aquesta mena de nucli se situarà al centre de Barcelona, entre quatre edificis que la mobilització d’enguany vol assenyalar com a representants de l’Estat. Segons ha concretat avui el diari Ara, aquests quatre punts seran el Banc d’Espanya de plaça Catalunya, la seu de la Seguretat Social ubicada a prop de la cruïlla d’Aragó amb el passeig de Gràcia, la seu de l’Agència Tributària de la plaça Letamendi i l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat.

I entremig d’aquest polígon que quedarà dibuixat al centre de Barcelona, es farà l’acte central a la plaça Letamendi. Allà s’ubicarà l’escenari i és l’espai on faran els discursos els convidats d’enguany.

Fonts de l’ANC han confirmat els detalls a aquest diari, però han recordat que l’aposta d’enguany és repartir les mobilitzacions arreu del territori. En aquest sentit, han afegit que a la mateixa capital catalana hi haurà concentracions també a altres punts com l’Estació de Sants, l’edifici d’Administració d’Hisenda de la Via Augusta (Sant Gervasi-Galvany) o la Tresoreria de la Seguretat Social del carrer Lope de Vega (Poblenou). Unes ubicacions que formen part del voltant d’un centenar de llocs icònics que representen l’Estat i que cal assenyalar, remarquen des de l’Assemblea Nacional Catalana. “És bàsic anar a dir-li a l’estat espanyol que per culpa seva la gent ho està passant pitjor. Ara especialment servirà per recordar-li que, en plena crisi, la seva ineficiència amb la gestió dels ERTO està castigant la ciutadania”, subratllen fonts de l’ANC.

Prevenció i mesures sanitàries

Sigui com sigui, l’entitat remarca que garantirà tota la prevenció sanitària necessària a l’espai dibuixat al centre de Barcelona entre els quatre punts principals. La idea és que s’hi concentrin les persones que s’hi concentrin, els participants acabin quedant ben repartits i es mantinguin les distàncies de seguretat.

Davant algunes queixes a xarxes sobre l’assenyalament a l’edifici de la Universitat de Barcelona, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha defensat que “no s’encercla la UB” i que “l’acte central és a Letamendi”. Segons apunta Paluzie, es va triar la UB “per denunciar com la dependència de la legislació estatal limita les universitats i la recerca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa