Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament insisteix en una comissaria conjunta amb els Mossos a la Rambla
  • CA

El compromís adquirit fa un any de reactivar la comissaria de la plaça Catalunya amb una oficina de denúncies conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i l’estira-i-arronsa posterior entre l’Ajuntament i el departament d’Interior per trobar un local per fer-ho ha quedat en un empat a zero. Divendres, el conseller del ram, Miquel Buch, anunciava en una entrevista al TOT Barcelona que la seva aposta era obrir a l’octubre una oficina de denúncies al carrer Aragó. I avui el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, juntament amb el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, han presentat el que fins fa poc es pensaven que seria una oficina de denúncies conjunta amb els Mossos d’Esquadra.

Es tracta d’una reforma que han fet a la comissaria de la policia municipal a Ciutat Vella, situada a la Rambla a tocar de Nou de la Rambla, en la qual s’ha obert un box nou d’atenció al ciutadà –n’hi havia quatre i ara n’hi ha cinc– i s’ha augmentat la capacitat de recepció de denúncies en un 20%, segons els càlculs municipals. “Passem de poder atendre 40 denúncies al dia a poder-ne registrar 50 en cada jornada. I seran unes 400 més l’any”, ha especificat el cap del cos, Pedro Velázquez.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, a la comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella / S.B.
El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, a la comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, avui, per a la presentació de la reforma de l’oficina de denúncies / S.B.

El mateix intendent major en cap ha explicat que tota la reorganització s’ha fet “en coordinació amb els Mossos” amb la intenció d’unificar protocols de treball perquè estaven convençuts que els tindrien com a companys.

Finalment, però, això no serà així. O almenys no de moment, tot i que l’Ajuntament no tira la tovallola i assegura que tot està preparat perquè els Mossos s’hi afegeixin quan vulguin. Però per ara no hi haurà oficina conjunta a la Rambla, perquè el departament d’Interior considera que és una ubicació que no té sentit per als Mossos, que tenen la seva comissaria de Ciutat Vella al carrer Nou de la Rambla, a només mig quilòmetre de distància.

“No traurem una vintena d’agents del carrer per destinar-los a una oficina de denúncies que està a 500 metres de la nostra comissaria de districte”, argumenta Buch. La seva oferta és que sigui la Guàrdia Urbana la que s’afegeixi a l’oficina de denúncies del carrer Aragó, que es posarà en marxar a la tardor. “Nosaltres no descartem res, però el que diem és que de moment aquesta oficina a la Rambla ja està en marxar, ja és una realitat, i que està en un lloc molt cèntric i a prop del que havia sigut la comissaria del metro de la plaça Catalunya, i el compromís adquirir al Parlament i a la Junta Local de Seguretat era reobrir la de Catalunya o buscar-ne una de molt propera”, contesta Batlle.

“Ens complementem”

De tota manera –i tot i assegurar que han sabut la decisió de la conselleria “un divendres al vespre per un mitjà de comunicació”, en referència a l’entrevista de Buch al TOT Barcelona–, tant Batlle com Collboni han evitat una confrontació oberta amb Buch i han mantingut un to expressament conciliador. “Que quedi clar que no hi ha cap problema i que ens coordinem amb la conselleria perquè la seguretat dels ciutadans és el més important”, ha advertit Collboni.

De fet, Batlle ha buscat el cantó positiu de la situació que ha quedat: no hi haurà comissaria (o oficina de denúncies conjunta) però s’ha ampliat la de la Rambla, que atendrà les necessitats de Ciutat Vella, i a la tardor n’hi haurà una de nova, la dels Mossos al carrer Aragó amb Girona, que prestarà servei a la part central de l’Eixample, on també hi ha molt turisme i les xifres de furts i robatoris també són altes. “L’important és que entre uns i altres estem millorant el servei al ciutadà i ens complementem”, ha conclòs Batlle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa