Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament recula i retirarà una petició de presó per cremar contenidors
  • CA

Reculada del govern d’Ada Colau per una petició de dos anys i mig de presó a un acusat de cremar contenidors i altres béns públics durant uns aldarulls fa onze mesos. Si al matí transcendia que l’empresa Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) havia presentat un escrit d’acusació, al migdia arribava una contraordre des de la seu central de l’Ajuntament per retirar la petició penal. Portaveus del bipartit argumenten que l’escrit s’ha presentat per “error”, perquè des de l’arribada dels comuns al consistori hi ha un nou protocol municipal que deixa només en mans de Fiscalia les acusacions per via penal.

La societat mercantil B:SM, de l’Ajuntament de Barcelona, havia demanat dos anys i mig de presó, una multa de 4.800 euros i una indemnització de 3.237 euros pels danys que un home hauria provocat en béns d’ús públic durant l’1 de maig del 2020. Aquell dia un grup d’independentistes va reivindicar una crema de contenidors a Barcelona. L’escrit exposa que l’home va encendre un contenidor de paper amb una pastilla d’encesa de barbacoa i el foc també va afectar un contenidor de vidre, un de plàstic, un arbre i un parquímetre. Aquest darrer element de mobiliari urbà és un dels serveis que gestiona B:SM.

Alerta Solidària ràpidament ha exigit la retirada de l’acusació en considerar que era “un salt qualitatiu en la repressió de les protestes” i ha assenyalat que amb aquesta decisió “el criteri municipal seria més dur que el de la mateixa Generalitat”. L’escrit detalla que el parquímetre número 5750, propietat de B:SM, es va haver d’arreglar a conseqüència dels danys provocats pel foc, substituint el panell solar, l’antena i la mateixa estructura. Tot plegat ha tingut un cost de 3.237 euros.

A l’acusat se li imputa un delicte de danys de béns d’ús públic. A part dels 30 mesos de presó i els 9.000 euros, també es demana la inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu –el dret a presentar-se com a candidat a eleccions– durant el temps de la condemna, així com el pagament de les costes processals causades pel procediment, també les de l’acusació.

Alerta Solidària també ha recordat que “fins ara l’Ajuntament de Barcelona només reclamava la indemnització pels danys en l’exercici de l’acció civil com a perjudicat dels danys” mentre que participar en la via penal suposa “passar a perseguir directament l’empresonament d’activistes i manifestants”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a març 26, 2021 | 08:06
    Serafi Bandarra i Grataconys març 26, 2021 | 08:06
    Li poden donar la medalla d' or de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa