Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona tramita 137 contractes “dignes” per a treballadores de la llar en dos anys
  • CA

L’espai relacionat amb les cures de persones Barcelona Cuida ha col·laborat, des de la seva creació el 2019, tramitant 137 contractes “justos i dignes” per a treballadores de la llar i ha atès unes 3.000 consultes individuals. Segons ha informat l’Ajuntament aquest diumenge, el centre està obert a la ciutadania per oferir informació, orientació i assessorament de forma gratuïta sobre recursos i serveis d’assistència per a persones que no es valen per si mateixes.

Les consultes més habituals estan relacionades amb formacions, recursos de suport emocional, vinculació amb entitats, prestacions i tràmits i grups de suport a la criança o la salut mental, entre d’altres. La regidora de Salut, Envelliment i Cures d’l’Ajuntament de Barcelona, ​​Gemma Tarafa, ha posat en valor que el centre Barcelona Cuida és “un espai de referència” a tot l’Estat que està adaptat a diferents col·lectius de la població.

El tema de les cures, com hem vist durant la pandèmia, és vital per sostenir la vida i ho hem de poder acompanyar molt millor com a institució pública”, ha defensat la regidora. El centre ha aglutinat més de 1.100 recursos relacionats amb les cures, incloent entitats i col·laboracions amb serveis municipals com el projecte Concilia, el Servei de Famílies Col·laboradores, el Banc d’el Moviment, el Pla de Xoc en Salut Mental, informació sobre residències per a gent gran i serveis que ofereixen actors privats.

Segons l’enquesta Òmnibus municipal del desembre passat, el 70% de les dones de Barcelona afirmen que dediquen molt o bastant temps a la cura. L’espai Barcelona Cuida vol “consolidar-se com un recurs de referència per acompanyar i facilitar gestions, oferir informació o millorar les condicions de les persones que cuiden “.

Més notícies
Claustre de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. | UB
La UB es situa entre les 200 millors universitats del món i la primera de l’Estat
Notícia: La UB es situa entre les 200 millors universitats del món i la primera de l’Estat
Comparteix
Destaca en especial en els estudis de Medicina, Salut Pública i Ciències Agràries
Treballadores de la Fundació Arrels atenen una persona sensellar / Albert Cadenet / ACN
L’onada de calor agreuja els problemes dels sensellar a Barcelona
Notícia: L’onada de calor agreuja els problemes dels sensellar a Barcelona
Comparteix
Membres d'Arrels recorren el carrer per recomanar als sensesostre com protegir-se de les altes temperatures

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa