Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament acomiadarà les educadores substitutes de les escoles bressol en cas de tancament per Covid-19
  • CA

CCOO ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona acomiadarà les educadores que estiguin fent una substitució temporal –sigui per baixa laboral o de maternitat o per reducció de jornada– en el cas que una escola bressol municipal hagi de tancar per culpa de la Covid-19. El sindicat ha reclamat la “suspensió immediata de les clàusules que s’han inclòs en els nomenaments del personal suplent” perquè les considera il·legals.

Tant CCOO com UGT asseguren que, amb aquestes polèmiques clàusules, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) “està discriminant als treballadors i treballadores temporals i està menyspreant la tasca de totes les educadores i educadors de bressol“, que durant el confinament van fer una tasca vital per acompanyar els infants i les seves famílies. També han anunciat que han iniciat accions legals per anul·lar la mesura.

Versions contradictòries

Fonts municipals han explicat al TOT Barcelona que la normativa vigent estableix que només es pot nomenar “personal funcionari interí no estructural” –és a dir, educadores substitutes, en aquest cas– per cobrir “necessitats urgents i inajornables”, unes necessitats que desapareixen en el cas que calgui tancar l’escola bressol, igual que passaria “si l’educadora titular es reincorporés al lloc de treball”.

A més, les mateixes fonts han recordat que els sindicats estaven al corrent de la mesura perquè l’IMEB els va informar de la mateixa aquesta setmana, un extrem que els sindicats neguen rotundament. “Nosaltres ens assabentem arran de les treballadores que es posen en contacte amb nosaltres i és en aquest moment és quan demanem que ens esclareixin aquesta situació que tant neguit està creant al col·lectiu”, insisteixen des de CCOO.

Una quarantena no els afectaria

L’Ajuntament de Barcelona defensa que, més enllà de seguir la normativa vigent, les clàusules que denuncien els sindicats no estan pensades “pels casos d’aïllament preventiu i de curta durada” que es poden anar produint durant el curs. “Si es dona algun cas de Covid-19 en un o diversos grups bombolla de l’escola, com ha passat a l’escola bressol municipal Gràcia, no equival al tancament del centre i, per tant, la mestra substituta continuarà amb contracte vigent”, defensa el consistori.

Per tant, aquestes clàusules només entrarien en vigor en el cas que el tancament fos permanent, tal com va succeir durant l’estat de l’alarma del passat mes de març, un matís que no suposa cap consol pels sindicats, ja que entenen que en qualsevol cas “posen en risc greu l’estabilitat laboral de les treballadores i els treballadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa