Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La velocitat de propagació dels contagis supera l’1 i encén les alarmes

La pandèmia de Covid-19 manté l’evolució negativa que va obligar al departament de Salut a posposar el canvi de fase i mantenir les restriccions a l’activitat comercial. Segons les dades de Salut, la velocitat de propagació dels contagis a Barcelona ha superat l’1 –la qual cosa vol dir que cada positiu ja contagia més d’una persona– i ha encès les alarmes de les autoritats sanitàries.

Malgrat que la resta d’indicadors són bons –el risc de rebrot baixa, el nombre de casos també i els ingressats estan en mínims des de principis d’octubre–, Salut està preocupada per l’augment de la velocitat de reproducció de la Covid-19 (Rt), que en dues setmanes ha passat de 0,82 a 1,02. Tot i no ser dramàtic, aquest canvi de tendència obliga a estar en guàrdia per evitar que la pandèmia es torni a descontrolar abans de Nadal.

“Gestionar un rebrot amb tants pacients a l’UCI seria molt complicat”, va advertir Vergés fa uns dies. Per la seva banda, Argimon ja va avançar que els pròxims dies serien clau. “La Rt ha anat creixent de manera brusca i això vol dir que hi ha certa propagació”. El secretari de Salut Pública ha reclamat “prudència” i ha demanat esperar uns dies per “veure si aquesta tendència es manté i supera la barrera de l’1 o bé s’aconsegueix estabilitzar per després seguir baixant encara que sigui amb menys rapidesa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa