Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’augment de la velocitat dels contagis obliga a retardar la desescalada
  • CA

El Govern de la Generalitat ha decidit que no es passarà al tram 2 de la desescalada per l’empitjorament de les dades epidemiològiques dels últims dies. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que hi ha certa preocupació al departament pel “canvi brusc” dels indicadors de la pandèmia, que mostren un augment de la velocitat de propagació (Rt). En quatre dies s’ha passat d’una Rt de 0,78 a una de 0,92, just per sobre de llindar marcat pel Procicat per permetre el canvi de fase.

“Gestionar un rebrot amb tants pacients a l’UCI seria molt complicat”, ha advertit Vergés. “La pressió assistencial és molt alta”, ha insistit. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que el Govern ja “esperava un cert repunt, però no tant” com el que s’ha produït i ha avançat que en els pròxims dies es mantindrà la tendència alcista de la velocitat de propagació dels virus. Per això el tram 1 es mantindrà almenys 15 dies més.

“Obrir més seria imprudent”, ha sentenciat Argimon. “La Rt ha anat creixent de manera brusca i això vol dir que hi ha certa propagació”. El secretari de Salut Pública ha reclamat “prudència” i ha demanat esperar uns dies per “veure si aquesta tendència es manté i supera la barrera de l’1 o bé s’aconsegueix estabilitzar per després seguir baixant encara que sigui amb menys rapidesa”. La prioritat de Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa