Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vacunació de la segona dosi a Barcelona cau en picat en plenes vacances

El calendari està tenint una impacte directe en la gestió de la vacunació, tal com va indicar recentment la cap del servei d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de la Vall d’Hebron, Magda Campins. La doctora va reconéixer que s’havia detectat un problema amb una part important de la població que podia vacunar-se i que no ho estava fent, i que ho atribuïa amb claredat a un factor clau: “les vacances”. Segons apuntava, molta gent calculava quan li tocava la vacunació i, si coincidia amb les seves vacances, ho posposava. Per aquest motiu, es va començar a plantejar un pla de “redistribució de les vacunes” perquè es pogués seguir vacunant la gent sense que haguessin de repetir l’emplaçament de la primera dosi i, per tant, ho poguessin fer des de la segona residència. Ara, les dades donen la raó de manera especialment clau al que aventurava Campins.

En una sola setmana, la vacunació de la segona dosi ha caigut en picat a la ciutat de Barcelona. Si la setmana anterior s’havien injectat 52.614 segones dosis, aquesta última setmana la xifra ha baixat fins a les 36.967. És a dir, s’han deixat de posar 1 de cada 3 vacunes de pauta completa, en un període d’una setmana. Si es compara amb la situació de fa catorze dies, la reducció encara és més clara: s’han injectat un 40% menys de segones dosis.

Pel que fa a la primera dosi, la xifra es manté més o menys estable en aquestes últimes setmanes, tot i estar lluny de les xifres dels mesos anteriors. L’última setmana amb dades confirmades mostra que es va injectar la vacuna contra la covid-19 a 38.410 persones, una xifra lleugerament superior a la de la setmana passada i gairebé idèntica a la de l’anterior.

Contagis a la baixa, UCI de rècord

En aquesta mateixa setmana, però, també s’ha mantingut la tendència a la baixa i s’ha reduït el número de contagis un 43% en una setmana, tot i que també s’han fet menys proves. En aquest sentit, entre els punts més destacats es veu com la taxa RT ha descrescut encara més durant els últims dies i ja és al 0,70. Mentrestant, la incidència del virus per cada 100.000 habitants ha minvat de manera important en una setmana: de 1.125 al 682. Tot plegat ha fet que també disminuís gairebé a la meitat el risc de rebrot, ara establert en 478.

El problema més greu, actualment, segueixen sent la saturació de les UCI. Ahir, les unitats de crítics dels hospitals barcelonins van assolir una nova xifra rècord durant la cinquena onada. Van registrar 221 llits ocupats, un més que el dia anterior, i tretze més que fa una setmana. Com han explicat diversos sanitaris els darrers dies, la situació a les UCI es pot allargar durant uns dies més del previst, perquè l’edat dels pacients ha anat pujant amb el pas de les setmanes i, per tant, també el temps d’estada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: yanolescreonada a agost 09, 2021 | 01:58
    yanolescreonada agost 09, 2021 | 01:58
    Pues que alguien me explique cómo puede ser que el numero de ingresos en UCI aumente y los contagios bajen... algo no cuadra.

Nou comentari

Comparteix