Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana tramita menys multes per beure al carrer els dies amb més presència policial
  • CA

Aquest cap de setmana està sent un punt d’inflexió en diversos fronts. És el primer sense confinament comarcal. És el primer dissabte i diumenge, també, des de l’anunci dels Mossos d’Esquadra que intensificarien la presència en espais de concentracions massives de gent per xerrar i beure alcohol a la via pública. I és, també, el cap de setmana en què s’ha registrat una reducció important de les denúncies tramitades per la Guàrdia Urbana per aquestes grans trobades a peu de carrer. Així ho han confirmat fonts municipals a aquest diari, que han detallat que només s’han imposat 57 denúncies per aquest motiu entre dijous, divendres i dissabte.

Portaveus de la policia barcelonina apunten que aquestes multes són “bastantes menys” que les que es tramiten en un cap de setmana habitual. Ara bé, ho atribueixen al fet que s’ha fet molta ocupació de l’espai públic per part dels agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i, per tant, “no s’ha donat peu a que la gent consumís”. Així, l’augment del patrullatge en els punts calents hauria influït en la reducció de les denúncies imposades per la policia barcelonina.

Així i tot, les mateixes fonts municipals remarquen que la Guàrdia Urbana ja feia acte de presència als principals punts de concentració de persones on no es respectaven les mesures sanitàries instaurades pel govern català. La principal diferència d’aquests últims dies ha estat la intensitat amb la qual els Mossos s’han sumat al dispositiu. El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari en cap de la policia catalana, Joan Carles Molinero, es van mostrar preocupats dijous passat amb el fenomen i van anunciar que reforçarien l’actuació a indrets com el passeig del Born, la plaça dels Àngels o algunes places de Gràcia. Dit i fet, divendres aquest diari va presenciar com es desallotjava la plaça de davant del Macba i també consten dispositius per buidar el passeig del Born ahir mateix.

De moment, els Mossos prefereixen reservar-se les xifres de denúncies fins a la finalització del cap de setmana. Així, encara queda pendent saber si s’han reduït el conjunt de les denúncies o ha estat el repartiment de la tramitació de les sancions entre les dues policies el fet que ha afavorit que la Guàrdia Urbana n’hagi imposat menys. Amb tot, també s’ha de contemplar la possibilitat que la fi del confinament municipal hagi influït en l’èxode d’alguns barcelonins que acostumaven a freqüentar aquests espais. Segons les últimes dades del Servei Català de Trànsit, ahir van entrar i sortir de la zona de Barcelona un 55% més de vehicles que el cap de setmana anterior. Mentrestant, avui els Mossos han informat que han denunciat 59 barcelonins que han trobat en un autocar a tocar de les pistes d’esquí de Port del Compte, al Solsonès, ja que no han pogut acreditar que estiguessin viatjant amb el seu grup bombolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa